Zoeken op

Zoeken op

Alles

Parachutetest

Als ondernemer benut je iedere kans die zich voordoet. Daarvoor neem je ook iedere dag risico’s. Dat is nu eenmaal ondernemen.

In deze tijd kunnen onnodige risico´s echter fataal zijn. Met een goede parachute kun je na een vrije val snel weer opstaan. MTH bied jou deze bescherming.

Doe de parachutetest

Feiten en wetten veranderen continu. Aansprakelijkheid ligt op de loer. Met een of meer B.V.´s denk je misschien dat je privé positie goed beschermd is tegen zakelijke rampspoed. Net als iemand die uit het vliegtuig springt met een goede parachute. Voor je uit een vliegtuig springt lees je vast een paar keer de gebruiksaanwijzing van de parachute. Te veel ondernemers kijken echter niet naar de gebruiksaanwijzing van hun eigen juridische structuur. Is het ondernemen dan wel veilig genoeg?

Stappenplan

De test bestaat uit 4 stappen:

  1. MTH checkt de juridische structuur; wie voert formeel directie; is dat ook de bedoeling?
  2. MTH controleert binnen de juridische structuur alle onderlinge relaties, bijvoorbeeld huur onroerend goed, huurmachines, inhuur mensen, onderlinge leveringen en diensten.
  3. MTH inventariseert alle (onderlinge) financieringsrelaties (aansprakelijkheid richting de bank; wie heeft welke borgstellingen, pandrechten en andere zekerheden).
  4. MTH bekijkt wat de fiscale aansprakelijkheidsrisico’s zijn binnen de juridische structuur.

In een helder rapport met aanbevelingen geven wij je vervolgens de gebruiksaanwijzing die je nodig hebt om in geval van nood te kunnen terugvallen op de beste parachute die je kunt bedenken: een goed functionerende juridische structuur waarvan je weet hoe je er mee moet omgaan.

Je Moore MTH adviseur staat graag tot je dienst!