Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 juli, 2021

Aanvraag NOW Q3 start 5 juli

Werkgevers die door corona of andere redenen met minstens 20% omzetverlies geconfronteerd worden, kunnen vanaf 5 juli opnieuw NOW voor de periode juli, augustus en september 2021 aanvragen. De NOW vergoedt tot 85% van de loonkosten.

Meer artikelen
Aanvraag NOW Q3

NOW

De NOW vergoedt maximaal 85% van de loonkosten bij 100% omzetverlies. Bij een geringer omzetverlies, krijg je naar rato minder NOW. Bij 60% omzetverlies bijvoorbeeld 60% x 85% = 51% NOW.

Let op! Als je op of na 2 februari 2020 bent gestart, kom je niet in aanmerking voor de NOW.

Omzetverlies

Je gaat voor deze aanvraag uit van het omzetverlies over de periode juli t/m september. Maar je mag ook uitgaan van de periode augustus t/m oktober of september t/m november. Alleen als je voor de voorgaande periode ook NOW heeft aangevraagd, moeten de maanden van deze twee periodes op elkaar aansluiten.

Omzetverlies schatten

Omdat het omzetverlies niet bekend is op het moment van aanvragen, moet je dit zo goed mogelijk schatten. Op basis van jouw schatting krijg je een voorschot van 80% dat in drie tranches wordt uitbetaald. Schat zo goed mogelijk, want te veel ontvangen NOW moet je achteraf terugbetalen.

Referentiemaand loonsom

Voor de hoogte van de loonsom ga je uit van de maand februari 2021. Voor de vorige periode was dit nog juni 2020.

Let op! Het aanvragen van de NOW over de vorige periode, in beginsel april t/m juni, kan nog uiterlijk tot en met 30 juni.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Meer informatie over de nieuwe aanvraagperiode van de NOW, vind je op de website van het UWV.

Meer artikelen