Zoeken op

Zoeken op

Alles

14 maart, 2022

‘Alle-ballen-omhoog-crisis’ of een uitdagend avontuur?

Sinds een jaar moeder zijn, vier dagen per week bij Moore MTH werken als relatiebeheerder, de praktijkopleiding Accountancy MKB volgen en daarnaast dan ook nog een soort van privéleven hebben, kan dat? Daarover zal ik, Jannita, jullie de komende tijd meer gaan vertellen. Wordt het een soort ‘hoe-houd-ik-alle-ballen-hoog-crisis’ of meer een uitdagend en afwisselend avontuur? Je gaat het ontdekken.

Jannita van Essen
Adviseur MKB

Afwisselende parttimefunctie

Zoals al gezegd ben ik een jaar geleden voor het eerst moeder geworden. Ik geniet alle dagen van ons mooie dochtertje, maar hele dagen alleen maar bij haar thuis doorbrengen vond ik geen aanlokkelijk toekomstbeeld. Daarom ben ik na mijn zwangerschapsverlof weer vier dagen in de week gaan werken als relatiebeheerder binnen Moore MTH. Dat betekent dat ik het eerste aanpreekpunt ben voor klanten en dat ik daarnaast ook assistent accountants begeleid. Die combinatie zorgt voor aantrekkelijke afwisseling.

Verder blijven ontwikkelen

De vrijdag is mijn vrije dag. Dan breng ik zoveel mogelijk tijd met mijn dochtertje door. En als ze even gaat slapen, dan gebruik ik die tijd om voor mijn opleiding aan de slag te gaan. Ik ben nog jong (31 jaar) en wil me graag nog verder kunnen blijven ontwikkelen. Natuurlijk gebeurt dat dagelijks tijdens mijn werk, maar gelukkig wordt het volgen van opleidingen door Moore MTH ook gestimuleerd. Zo volg ik momenteel de praktijkopleiding Accountancy MKB. Nog één semester te gaan en dan ben ik accountant. De combinatie werk, studie en privéleven klinkt niet alleen druk, het is ook best druk.

Flexibele meedenkende werkgever

Dat betekent dat ik mijn tijd goed moet indelen om alle ballen hoog te houden. Gelukkig is mijn partner vorig jaar afgestudeerd en kunnen we thuis de werkzaamheden verdelen. Daarnaast heb ik het geluk dat Moore MTH een flexibele en meedenkende werkgever is. In goed overleg met mijn leidinggevende kan ik mijn tijd flexibel indelen als dat vanwege de zorg voor mijn dochtertje of voor het volgen van mijn opleiding nodig is. Als ik desondanks toch te veel werkdruk of stress ervaar, dan kan ik dat bespreken en wordt er gezocht naar een oplossing.

De komende 6 maanden zal het extra druk en spannend worden. Ik houd jullie op de hoogte van mijn ervaringen………:)

Meer artikelen