Zoeken op

Zoeken op

Alles

7 juli, 2022

Overweeg je een andere werkgever? 7 criteria waar je op moet letten

In het accountancyvak staan momenteel veel vacatures open. Assistant-accountants en registeraccountants zijn volgens onderzoek zelfs extreem moeilijk te werven. Bovendien wordt meer dan driekwart van de doelgroep in ieder kwartaal minimaal één keer benaderd door recruiters of werkgevers voor een nieuwe baan (bron: Intelligence Group). Het is daarom ook niet vreemd dat je als accountant door de grote hoeveelheid openstaande vacatures soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Werken bij Moore MTH
Andere werkgever

7 handige tips voor zoeken andere werkgever

Komt het je bekend voor dat de ene vacaturetekst een kopie is van de andere, ook al zijn de bedrijven werkzaam in een totaal andere branche? Uiteraard kun je stellen dat het werk als accountant vaak dezelfde basis heeft. Dit is ook nodig voor bedrijven om hun bedrijfsvoering zo goed mogelijk uit te kunnen voeren op financieel vlak. Voor accountants is het dan ook de uitdaging om te vinden bij welke onderneming ze zich thuis voelen. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe baan, zijn er een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Om je op weg te helpen geven we 7 handige tips waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een andere werkgever.

De bedrijfscultuur van de organisatie

Het is belangrijk dat je onderzoek doet naar het bedrijf waar je solliciteert. Kijk op hun website en kom zoveel mogelijk te weten over hun cultuur en waarden. Probeer je voor te stellen of het bedrijf en het kantoor een omgeving zijn waar je op lange termijn graag zou werken. Bekijk de social media kanalen van de organisatie. Dit kan een goede indruk geven welke mensen er werken en hoe de werkomgeving eruit ziet. Lijkt het een fijne werkplek die bij je past? Wordt er van je verwacht dat je wekelijks overuren draait? En in hoeverre houdt de werkgever rekening met de mentale gezondheid van collega’s? Door hier achter te komen, kom je een stap dichter bij of de organisatiecultuur passend is voor jou.

Doorgroeimogelijkheden: Waar wil je over vijf jaar staan?

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het veranderen van baan, is je toekomst. Hoe past deze baan in jouw carrièredoelen op de lange termijn? Als je carrière wilt maken, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een baan waarin je kunt groeien. Bedenk welke opleiding en ervaring je nodig hebt om je carrière vooruit te helpen. Daarnaast is het belangrijk om met een potentiële werkgever te bespreken of ze je kunnen helpen om die vaardigheden te verwerven.

Doorgroeimogelijkheden bij Moore MTH

Bij Moore MTH krijg je de ruimte om te blijven leren en groeien. Veel collega’s volgen een studie, terwijl ze werkervaring opdoen. Ook zijn uitgebreide mogelijkheden om je kennis te blijven vergroten in (online en offline) trainingen op maat, zoals in de Moore MTH Academy. Daarbij kun je kiezen voor zowel vakgerichte als niet vakgerichte cursussen. Wil je verder leren om registeraccountant te worden? Dat is absoluut mogelijk. Of wil je een training mindfulness volgen om zo beter je vak uit te kunnen oefenen? Ook dat kan! Jij hebt het zelf in de hand.

Salaris en andere voordelen

Belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Doe onderzoek om te zien wat vergelijkbare functies in je omgeving betalen. Het is belangrijk om na te gaan wat het gemiddelde salaris en voordelenpakket is voor het type functie waarop je solliciteert. Op die manier weet je wat je kunt verwachten als je de baan aangeboden krijgt. Andere voordelen en secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen net zo belangrijk zijn als salaris. Denk bijvoorbeeld aan pensioen, de hoeveelheid betaalde vakantiedagen, mogelijkheden om opleidingen te volgen en om tijdelijk vanuit het buitenland te werken.

Salaris en overwerken

Salarissen worden weergegeven op basis van een 40-urige werkweek, maar omdat er momenteel veel vacatures open staan ligt er veel werk voor accountants. Vaak zit er een adder onder het gras bij grote accountancy firma’s: 40 uur is namelijk vaak 60 of zelfs 70 uur. Laat je dus niet altijd alleen leiden door hoge salarissen, want het komt vaak voor dat je geacht wordt om overuren te draaien. Vraag jezelf dus af of deze bedrijfscultuur bij je past en onderzoek wat er van je verwacht wordt wat betreft de workload.

Locatie

Een ander punt om te overwegen is de locatie van het bedrijf. Is de nieuwe baan in een ander gebied, waardoor je meer moet reizen? Als je een gezin hebt, is dit misschien niet de beste optie voor je. Wordt de extra reistijd gecompenseerd door de voordelen? Of staat de werkgever toe om gedeeltelijk thuis te werken? Zijn er nog andere voordelen die deze baan de moeite waard maken? Je zult de voor- en nadelen van de nieuwe baan moeten afwegen tegen je huidige situatie. Moore MTH heeft 13 kantoren door heel Nederland. Zo is er voor iedereen wel een vestiging in de buurt. Ook is het mogelijk voor medewerkers om 40 procent thuis te werken of eens een dagje langs te gaan bij een andere vestiging.

Samenstelling van het team

Aangezien je wekelijks doorgaans vaak 32 tot 40 uur doorbrengt met je collega’s, is het belangrijk om een idee te krijgen van wie ze zijn en hoe de teamsamenstelling eruitziet. Wat is de leeftijdsgroep van de mensen op jouw afdeling? Zijn er veel jonge mensen of juist oude mensen in het team? En hoe groot is het team waarin je komt te werken? Kent iedereen in het team elkaar en kan iedereen goed met elkaar opschieten? Door het bekijken van LinkedIn-profielen van mensen in een vergelijkbare functie, kun je een beter beeld krijgen van wat voor soort mensen er werken bij het bedrijf waar je solliciteert en of je hier goed tussen zou passen.

Bedrijfsgrootte en werkinhoud

Wanneer je van plan bent om van werkgever te wisselen is het belangrijk om je af te vragen of je bij een groter of kleiner bedrijf wilt werken. De grootte van de organisatie heeft daarnaast ook vaak een directe invloed op je werkzaamheden. Het kan misschien aantrekkelijk lijken om bij een grote firma voor grote klanten te werken, maar vaak zijn je werkzaamheden dan een stuk eentoniger. Ben je op zoek naar een breder en diverser takenpakket? Dan past een kleinere tot middelgrote organisatie misschien beter bij je, omdat je dan vaak alle werkzaamheden op het gebied van accountancy mag uitvoeren.

Klantenportefeuille bij Moore MTH

Moore MTH richt zich op het MKB. Je krijgt een uitdagende en diverse klantenportefeuille met kleine tot middelgrote organisaties. Je werkt voor klanten in verschillende vakgebieden en zult veel afwisseling ervaren in je werkzaamheden. Je hebt namelijk contact met verschillende mensen en adviseert organisaties in uiteenlopende branches. Soms zit je met een Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) om de tafel, daarna met een middelgrote zorginstelling en de dag erna met een agrarisch bedrijf uit jouw regio.

Werk en privé balans

Door de pandemie hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk het is om een goede werk-privé balans te hebben. Maar hoe ziet jouw potentiële nieuwe werkgever dit? Wordt er waarde gehecht aan het welzijn van medewerkers? En hoe wordt dit tot uiting gebracht? Probeer erachter te komen of je binnen de organisatie maar een nummer bent of dat er tijd is voor jou om aan jezelf te werken en te blijven groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Moore MTH kent een organisatiecultuur waar iedereen zichzelf kan zijn, je verantwoordelijk bent voor je eigen beslissingen én bij je collega’s aan kunt kloppen voor hulp, overleg en gezelligheid.

Benieuwd naar Moore MTH als werkgever?

Wil je ervaren hoe het is om te werken bij Moore MTH? De koffie en thee staan klaar! Onze deuren staan in alle vestigingen open om vrijblijvend kennis te maken. Kijk hier voor informatie over werken bij Moore MTH of stuur een mail naar ons recruitment team [email protected]. We maken graag kennis met jou!

Meer artikelen