Zoeken op

Zoeken op

Alles

20 december, 2019

Bokser versus Corporate Finance-adviseur

Sportief aangelegd of niet, sport leent zich uitstekend voor metaforen met ons werk als professional. Neem bijvoorbeeld boksen, al weet ik er niet veel van, ben ik er ook geen liefhebber van en vind ik het eerlijk gezegd een wat curieuze sport. Ik heb namelijk nooit goed begrepen wat het nut is van het fysiek knock-out slaan van een tegenstander, voor recreatieve doeleinden. Maar nu veel mensen in de ban zijn van het gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari, biedt boksen wel een aansprekende vergelijking.

drs. Henri Bisschop RA RV
Adviseur Corporate Finance

100% scoren als bokser

Het gevecht tussen Rico en Badr wordt ook wel aangeduid als ‘het gevecht van de eeuw’. Deze kwalificatie lijkt mij wat voorbarig nu de 21e eeuw nog maar voor 20% verstreken is, maar dat terzijde. Als je als bokser een 100% score wilt behalen in je wedstrijden, heb je meerdere mogelijkheden:

  1. Je kunt maar 1 wedstrijd boksen, die winnen en vervolgens stoppen;
  2. Je kunt ook structureel boksen tegen boksers uit een lagere klasse, zodat je wedstrijden per definitie eenvoudig te winnen zijn;
  3. Of … je bereidt je optimaal voor, door hard en gedisciplineerd te trainen, verantwoorde voeding te gebruiken en op die manier er voor te zorgen dat je in topconditie bent en steeds beter wordt.

100% scoren als Corporate Finance-team

Tot zover de sport. Ik dacht hierover na toen wij heel recent, als Corporate Finance-team weer een complexe financieringsaanvraag voor een cliënt succesvol hadden afgerond. Op dat moment realiseerde ik mij dat wij in 2019 voor de ingediende financieringsaanvragen tot nu toe een 100% score behaald hebben!

Deze score hebben wij niet bereikt door het afgelopen jaar maar 1 financieringsaanvraag in te dienen en die succesvol af te ronden (optie 1 hierboven). Deze score hebben wij ook niet bereikt door alleen maar gemakkelijke aanvragen in behandeling te nemen (optie 2 hierboven).

Deze score hebben wij bereikt door jarenlange investering in kennis en ervaring binnen ons Corporate Finance-team, door een aanvraag optimaal voor te bereiden en door te investeren in ons uitgebreide netwerk en goede contacten met financiers (optie 3 hierboven). En overigens: we hebben hiervoor niet een bankier knock-out geslagen.

Advies nodig?

Heb je behoefte aan deskundig advies op het gebied van Corporate Finance? Wij helpen je graag met onze uitgebreide kennis en ervaring. Neem hiervoor gerust contact op met Henri Bisschop, [email protected] / +31 (088) 2021585

Meer artikelen