Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 juli, 2022

BTW-nultarief zonnepanelen alleen voor panelen op of bij woningen

De staatssecretaris heeft geantwoord op vragen van het BTW-nultarief op zonnepanelen op of bij woningen. De conclusie is dat het op grond van de BTW-Richtlijn 2006 niet mogelijk is om de installatie van zonnepanelen op alle soorten gebouwen toe te staan. Lees meer over de toepassing van het voorstel en of het ook geldt voor gebouwen van algemeen belang.

Meer artikelen
BTW-nultarief zonnepanelen woningen

Antwoord staatssecretaris

De staatssecretaris heeft op vragen van de Tweede Kamerleden Boulakjar en De Jong (beiden D66) over BTW op zonnepanelen geantwoord dat het op grond van de BTW-Richtlijn 2006 niet mogelijk is om de installatie van zonnepanelen op alle soorten gebouwen toe te staan. Bekijk de uitspraak hier.

Toepassing voorstel

Het consultatievoorstel is zo vormgegeven dat het BTW-nultarief van toepassing is op zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen, zoals het geval kan zijn bij zonnepanelen die worden geplaatst op een schuur, een garage, in de tuin of een uitbouw die bij de woning hoort.

BTW-nultarief gebouwen algemeen belang

De mogelijkheid van het introduceren van een BTW-nultarief voor zonnepanelen op openbare en andere gebouwen die worden gebruikt voor activiteiten van algemeen belang wordt nog onderzocht. Het consultatievoorstel beoogt volgens de staatssecretaris primair het verlichten van de administratieve last voor particuliere zonnepaneelhouders en de uitvoeringslast die deze zonnepaneelhouders bij de Belastingdienst opleveren.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Meer artikelen