Zoeken op

Zoeken op

Alles

11 maart, 2021

Btw Verenigd Koninkrijk terugvragen

Als je in 2020 als ondernemer btw betaald hebt over goederen, diensten of bij invoeren van goederen uit het Verenigd Koninkrijk, kun je de btw onder voorwaarden via de Nederlandse Belastingdienst terugvragen.

Meer atikelen
btw verenigd koninkrijk

Btw Verenigd Koninkrijg terugvragen

Het teruggaaf verzoek dient voor 1 april aanstaande ingediend te worden. Eerder ingediende btw-teruggaafverzoeken zijn nog tot 31 januari 2022 te bekijken of te wijzigen. Hieronder vind je in het kort de voorwaarden wanneer een teruggaaf verzoek kan worden ingediend;

De btw vraag je terug via een digitaal verzoek dat je indient via de site Teruggaaf van btw uit andere EU-landen. Je kunt op deze site inloggen met jouw inloggegevens. Om nu nog gebruik te kunnen maken van deze teruggave, is het een voorwaarde dat je al in het bezit bent van inloggegevens. Deze heb je bij een btw-verzoek van een vorig jaar ontvangen.

Na 1 april moet Engelse BTW op kosten opgekomen na de Brexit, in het Verenigd Koninkrijk teruggevraagd worden via het VAT65A formulier.

Heb je vragen over het terugvragen van in het Verenigd Koninkrijk betaalde btw, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Meer artikelen