Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 juli, 2022

BTW-verlaging op energieprijs

In Nederland komt 1 juli 2022 een tijdelijke BTW-verlaging op je energieprijs. Lees verder wat het kabinet heeft gedaan en tot wanneer dit lagere BTW-tarief geldt.

Meer artikelen
BTW-verlaging energie

Wetsvoorstel naar Tweede Kamer

Staatssecretaris Van Rij heeft de nota naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel Aanvullende fiscale koopkrachtmaatregelen 2022 naar de Tweede Kamer gestuurd. Wij ontlenen hieraan het volgende:

Mogelijkheid BTW-verlaging

Het kabinet heeft geen mogelijkheid om energiebedrijven voor te schrijven dat de BTW-verlaging terug moet komen in consumentenprijzen. De energiebedrijven hebben aangeven dat zij in staat zijn om op relatief korte termijn deze verlaging door te laten werken in hun prijzen. Het kabinet heeft tot dusver ook geen signalen ontvangen dat de BTW-verlaging niet zal worden doorberekend in de prijzen van energieleveranciers.

Nederland wil tijdelijke BTW-verlaging energie

Nederland heeft de Europese Commissie (EC) geïnformeerd over het voornemen om tijdelijk een BTW-verlaging op energie in te voeren. Nederland heeft verder geen reactie van de EC of andere leden van het BTW-comité ontvangen. Sinds april 2022 staat het de lidstaten bovendien vrij om zonder raadpleging of afstemming op energie een verlaagd BTW-tarief toe te passen.

Data verlaagde BTW-tarief

Met de voorgestelde overgangsbepaling geldt het verlaagde BTW-tarief voor het verbruik tijdens de periode waarin het BTW-tarief is verlaagd: van 1 juli tot en met 31 december 2022.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Meer artikelen