Zoeken op

Zoeken op

Alles

9 oktober, 2020

De dag van de duurzaamheid

Op 9 oktober 2020 is de Dag van de Duurzaamheid waarbij scholen, maar ook bedrijven, overheden en particulieren in het hele land mee doen aan duurzame acties. Zo wordt er bijvoorbeeld voorgelezen op basisscholen en presenteren leerlingen acties die bijdragen aan de Duurzame Doelen (of Sustainable Development Goals). Samen kunnen we op een praktische manier een bijdrage leveren.

Duurzaamheid in dagelijks leven en het mkb

Uitgangspunt van de Dag van de Duurzaamheid is dat we met zijn allen laten zien hoe duurzaamheid past in ons dagelijks leven en ook in het mkb. Overal worden duurzame producten en diensten, zoals hergebruikte grondstoffen, fossielvrij vervoer, lokaal voedsel en fairtrade cadeaus, door organisaties in het mkb aangeboden. Aangezien ongeveer 2/3 van de Nederlandse economie uit mkb-bedrijven bestaat, hebben zij een belangrijke rol in verduurzaming. Als organisatie kan je op verschillende manieren bijgedragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals. Integreer deze bijvoorbeeld in de visie, missie en strategie, maar ook in de processen, ketens, projecten en samenwerkingsverbanden. Begin klein en praktisch en als de tijd rijp is kun je dit inbedden in de strategie. Laat zien wat jij praktisch bijdraagt!

Mooi praktijkvoorbeeld; verbinding DenG en Saled

Wij als Moore MTH helpen ondernemers graag om aan de slag te gaan met de Sustainable Development Goals. Daarbij beperken we ons niet tot het opstellen van financiële overzichten. We kijken verder dan de cijfers, willen ook de ondernemer en de organisatie leren kennen en verbinden ondernemers en leveranciers met elkaar om innovatie en vernieuwing op gang te brengen en duurzame relaties te stimuleren. Want samenwerking is het fundament voor het maken van impact. Een mooi voorbeeld daarvan is de connectie die we hebben gelegd tussen DenG Solar, leverancier van PV-panelen (zonnepanelen) en SALED, leverancier van professionele LED-verlichting en specialist in hergebruik van armaturen. Zij bieden organisaties de mogelijkheid om te verduurzamen door gebruik van LED-verlichting en het zelf opwekken van energie. Beide eenvoudig haalbare investeringen die zich in korte tijd terugverdienen. De groene cijfers zijn naar mijn mening zeer belangrijk om Nederland op te bouwen ten tijde van een crisis.

Ondernemers met elkaar in contact brengen

Ik geloof in een duurzame wereld waarbij iedereen ertoe doet. Want ook kleine acties kunnen anderen inspireren om grootse dingen te doen. Samen kunnen we een duurzame wereld creëren. Daaraan leveren wij graag onze bijdrage en toegevoegde waarde door organisatie en ondernemers met elkaar te verbinden en zo verduurzaming te versnellen. Heb je zelf een duurzame oplossing of ben je juist op zoek naar een duurzame oplossing? Wij brengen geheel vrijblijvend ondernemers met elkaar geheel in contact. Dit noemen wij relaties bouwen, waarde creëren.

Meer artikelen