Zoeken op

Zoeken op

Alles

15 november, 2021

Een mooie beloning aan het einde van het jaar

Grip op de vrije ruimte in de WKR

Meer artikelen
Een mooie beloning aan het einde van het jaar

 In het zonnetje zetten

Ook 2021 is met de geldende Coronamaatregelen weer een bijzonder jaar geworden. Een jaar waarin veel van de werkgevers en werknemers gevraagd werd. Voor zover het jou als ondernemer toelaat, wil je je werknemers misschien extra in het zonnetje zetten tijdens de komende feestdagen?

Traditiegetrouw is dit de periode van het jaar waarin een extra gratificatie, een Sinterklaaspakket of Kerstpakket gegeven wordt. Natuurlijk wil je je werknemers graag (extra) belonen maar zit je niet op een extra hoge aangifte loonbelasting te wachten. Dit is het moment om een blik te werpen op je administratie en na te gaan hoeveel vrije ruimte je hebt binnen de werkkostenregeling.

Per 1 januari 2020 is de vrije ruimte in die werkkostenregeling verhoogd van 1,7% naar 3% van het fiscale loon tot € 400.000. Die verhoging geldt ook voor 2021. Van het deel fiscale loon dat boven de € 400.000 uitkomt geldt een vrije ruimte van 1,18% dit jaar.

Het is goed om vast te stellen wat je huidige vrije ruimte is. Op die manier kun je afwegen wat (en hoeveel) je je werknemers vrij van loonbelasting geeft. Voor de duidelijkheid, als je boven de vrije ruimte uitkomt betaal je een eindheffing van 80%! Dus let ook goed op dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Onze collega’s van de salarisadministratie helpen je graag verder met het tijdig inzichtelijk krijgen van de mogelijkheden voor jouw onderneming en jouw medewerkers!

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je weten wat dit in jouw concrete situatie betekent? Laat het aan één van onze experts weten of neem contact met ons op.

Neem contact op

Heidi Hamelinck
Personeelsadviseur

Meer artikelen