Zoeken op

Zoeken op

Alles

8 november, 2021

eHerkenning inloggen Belastingdienst

Vanaf 1 januari 2022 is het voor ondernemers alleen nog mogelijk om in te loggen bij de Belastingdienst via eHerkenning (dit geldt voor alle belastingmiddelen). Het oude ondernemersportaal van de Belastingdienst vervalt.

eHerkenning
eHerkenning logo

Vraag eHerkenning aan

Vraag tijdig eHerkenning aan! Je kunt denken dat het niet nodig is, maar ook voor het doorgeven van een bankrekeningnummer bij een teruggave, een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto of allerlei aangiften en registraties voor de BTW is eHerkenning noodzakelijk.

Let op! eHerkenning is overigens niet alleen voor de Belastingdienst maar ook voor het UWV, pensioenfondsen en voor steeds meer overheidsdiensten verplicht om te kunnen inloggen.

Waar eHerkenning aanvragen?

Op de website van eherkenning vind je waar de eHerkenning aangevraagd kan worden. Op onze website leggen we uit waarom we vanuit Moore MTH de voorkeur geven aan KPN als eHerkenningsleverancier. Op deze pagina informeren we onze klanten over eHerkenning. Ook leggen we hier uit hoe je een ketenmachtiging kunt afgeven aan ons, waardoor wij namens jou kunnen inloggen.

​​​​​​​Let op! Minimaal niveau 3 (eH3) is noodzakelijk voor diverse overheidsportalen, zoals dat van de Belastingdienst. Heb je al eHerkenning, maar is deze van een lager niveau? Upgrade deze dan naar niveau 3.

Tip! Aan de aanvraag zijn kosten verbonden, maar als jij als klant de aanvraag zelf hebt gedaan en daarbij hebt gekozen voor het speciale Belastingdienst eH3-inlogmiddel, dan kan je eenvoudig compensatie aanvragen.

Ik heb nog meer vragen!

Voor algemene vragen over e-herkenning verwijzen we naar de website van eHerkenning. Wil je graag dat wij je helpen of heb je vragen over de ketenmachtiging voor Moore MTH? Stuur dan een e-mail.

Wij helpen je graag verder!

Meer artikelen