Zoeken op

Zoeken op

Alles

23 mei, 2019

Familiebedrijf succesvol in uitgeven

MTH vindt een goede samenwerking met en goede begeleiding van klanten heel belangrijk. Deze keer zetten we eens een klant in the spotlights. Hoe kijken zij tegen de samenwerking met Moore MTH aan? En hoe heeft Moore MTH kunnen bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering. Lees het hieronder!

Daphnes Diary tijdschrift

Familiebedrijf succesvol in uitgeven

“Iedereen houdt van Daphne”

In een prachtig huis in Hilversum hebben Henk en Wende Bembom, vader en dochter, hun bedrijf aan huis gevestigd. Bij binnenkomst springen direct de producten van de webshop in het oog. Prachtige kleurrijke agenda’s, placemats, boekenleggers, kaarten, kalenders en notitieboekjes in pasteltinten met veel bloemrijke motiefjes liggen op de schappen uitgestald. Alles in dezelfde vrolijke, kleurige stijl van het tijdschrift ‘Daphnes Diary’. De aanblik alleen al maakt je vrolijk.
Henk licht toe dat de productie grotendeels in China plaatsvindt. Het tijdschrift wordt in Polen gedrukt, de andere spullen in China of Duitsland. De producten gaan de hele wereld over. Ook in Amerika en Australië is ‘Daphnes Diary’ razendpopulair.

Een tijdschrift met lieve en aardige dingen

“Ruim acht jaar geleden zijn mijn vrouw Joke en ik met het tijdschrift ‘Daphnes Diary’ begonnen”, steekt Henk van wal. “We wilden een tijdschrift zonder reclame maken. Een tijdschrift met allemaal lieve, leuke, gezellige, aardige dingen. Alles draait om Daphne; een getrouwde vrouw met een zoon en een dochter, een hond en een poes. Een beetje zoals ons gezin eigenlijk”, vertelt hij lachend. “Daphne is een vrouw die graag knutselt, bakt, gezellige dingen onderneemt met vriendinnen en op reis gaat. Ze schrijft onder andere over creatieve dingen die ze zelf maakt of over de creatieve ideeën die andere vrouwen hebben. Iedereen, het hele redactieteam, denkt vanuit Daphne. Wij zijn Daphne. Daphnes Diary werd al gauw een succes. De mensen houden van Daphne, zien haar als een vriendin. Ons tijdschrift werd in het eerste jaar al in het Duits vertaald en in de jaren daarna ook in het Engels en het Frans”, vervolgt hij.

Loslaten

“Twee jaar na de start ben ik erbij gekomen”, vult Wende aan. “Mijn ouders gaan over de creatieve kant. Ik ben begonnen met het oppakken van de zakelijke kant. Nu ben ik ook bezig met de creatieve kant. Maar de fase dat alles aan mij overgedragen wordt nadert. Ik ga het bedrijf uiteindelijk helemaal overnemen.” Henk vertelt dat hij aanvankelijk best moeite had om de zaken aan zijn dochter over te dragen. “Natuurlijk heb ik vertrouwen in Wende, maar de overdracht is een proces geweest. Ik vond het moeilijk. Het is toch een kindje dat je los moet laten. Sander Ooievaar, businesscoach bij Moore MTH, heeft ons daarin begeleid. Dat was heel prettig. Vanaf de zijlijn, objectief en vanuit zijn expertise gaf hij advies. In de vorm van een organogram heeft hij structuur gegeven aan de overdracht van het bedrijf. Hij heeft met alle zes medewerkers gesprekken gevoerd. Dit alles heeft ertoe geleid dat Wende aan het eind van dit jaar alles gaat runnen.”

Van alle markten thuis

Henk en Wende vertellen hoe Moore MTH hen in al die jaren heeft bijgestaan. “We kennen Sjoerd Riedstra, senior belastingadviseur bij Moore MTH, al dertig jaar. We zijn al heel lang klant bij Moore MTH. Met name de verslaglegging van al onze distributeurs in het buitenland is enorm ingewikkeld. MTH helpt ons daarbij en daar zijn we heel blij mee. Ook onze loonadministratie gebeurt door Moore MTH. Eigenlijk kun je voor alles terecht bij Moore MTH. Ze hebben een brede expertise en zijn van alle markten thuis.”
Henk en Wende zien de toekomst van het familiebedrijf zonnig in. Henk vertelt: ‘Daphnes Diary’ groeit nog steeds. In onder andere Amerika is het erg populair. Het blad sluit goed aan bij de cultuur van het land. Het tijdschrift is heel keurig en gezellig en bevat geen controversiële onderwerpen. Recepten, knutselen, reizen, wonen, vintage en de dagboeken van Daphne vormen de kern.”

Daphne is een vriendin

Wende: “In de loop van de tijd is er steeds meer bijgekomen. Naast het tijdschrift, zijn er de dagboeken, kleurboeken en hebben we een online webshop. We besteden steeds meer aandacht aan de online-kant. We zijn een community aan het uitbouwen op facebook. De volgers van de community zien Daphne echt als een vriendin. Op facebook is ‘Daphnes Diary’ in vier talen te vinden en we hebben ook een account op Instagram en Pinterest. We gaan dus met de tijd mee, maar verliezen nooit de kern uit het oog: ons tijdschrift blijft de basis.”

Meer artikelen