Zoeken op

Zoeken op

Alles

27 januari, 2022

Goede doelen actie

In het najaar van 2021 kregen alle Moore MTH collega’s de mogelijkheid om elkaar de interne jaarkalender in te stemmen. De winnaars werden binnen een bepaald thema op de foto gezet en mochten daarna elk een goed doel kiezen om een donatie van 500 euro te doen.

We zetten alle goede doelen graag nog een keer éxtra in het zonnetje.
Goede doelen, bedankt voor het goede werk dat jullie doen!

Meer artikelen

1. De JOJO Foundation

Goede doel gekozen door: Wilma van Capelle

De JOJO Foundation zet zich in voor mensen met kanker en in het bijzonder kinderen en jongeren. Met het geld van de JOJO Foundation zijn er onder andere 2 comfortkamers (een 3e kamer is onderweg) in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp gemaakt. Patiënten die een moeilijke periode doormaken tijdens hun behandelproces, zijn gebaat bij de privacy en comfort die deze kamers bieden. Verder steunt de foundation projecten, welke gericht zijn op onderzoek en behandeling van kankerpatiënten. Een prachtige foundation!

Meer informatie over de JOJO Foundation vind je op hun website.


 

Comfortkamer Spaanse gasthuis

2. Stichting Balansruiters

Goede doel gekozen door: Johan Schut

Stichting de Balansruiters is een stichting die mensen-die-extra-zorg-nodig-hebben en paarden samenbrengt. In hun manege laten ze ruiters veilig en met plezier kennismaken met paardrijden. Alles onder vakkundige en veilige begeleiding van gediplomeerde instructeurs.

De stichting kent ongeveer honderd vrijwilligers en menig professionals.

3. Stichting Veluwse Wens Ambulance

Goede doel gekozen door: Jorrit Makaal

Voor het vervullen van die ene wens kan de inzet van een wensambulance zo belangrijk zijn! Vanuit die gedachte probeert Stichting Veluwse Wens Ambulance iets te betekenen voor de mensen die in hun (pré)terminale fase van hun leven zijn afhankelijk zijn van liggend vervoer. “Nog een keer het ouderlijk huis zien” of “De trouwerij van mijn kleinzoon bezoeken”… Het zijn voorbeelden van wensen die de zieke medemens nog kan hebben.

4. Stichting vrienden van Hospice Nijkerk

Goede doel gekozen door: Peter Kok

Hospice Nijkerk wil respectvolle palliatieve zorg bieden aan terminale zorgvragers en ondersteuning aan de naasten om samen waardig te kunnen toeleven naar het einde van het leven. Die zorg geeft de stichting in het hospice aan de Vetkamp in Nijkerk, maar ook bij mensen thuis. Uitgangspunt voor zorg zijn de behoeften en verlangens van de mens in de laatste levensfase en voor de naasten. Medewerkers en vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar om het gasten en naasten zo comfortabel mogelijk te maken.

 

5. Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe land te Steenwijk

t.b.v. KSW De Meenthehof te Steenwijk

Goede doel gekozen door: Reiny Amoraal

KSW De Meenthehof valt onder Stichting Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Deze stichting biedt diverse zorg gerelateerde diensten aan in Steenwijkerland, de Noordoostpolder en Urk, waaronder zorg en behandeling in diverse woonzorgcentra. Kleinschalig Wonen is bedoeld voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen vanwege dementie. Zij krijgen in KSW de zorg van een klein en hecht team (7 dagen per week, 24 uur per dag). Er is veel aandacht voor de kwaliteit van leven van de dementerende bewoners. Men heeft een eigen zit/slaapkamer, maar de bewoners zitten vaak gezellig samen in een huiselijk ingerichte woonkamer waar zij ook gezamenlijk eten.

6. Stichting Dierenambulance NOP

Goede doel gekozen door: Tommie Witteveen

Dierenambulance Noordoostpolder is voortgekomen uit onvrede over het beleid van de Dierenescherming waar niet het dier maar kostenbesparing in het huidige middelpunt staat. Dit resulteerde in het verleden in het niet willen rijden voor dieren in de Noordoostpolder vanuit Kampen. Een eigen dierenambulance in de NOP is daarna het doel geworden.

Er wordt volledig onder DierenNoodPlan Nederland gereden. Zij zien er op toe dat de ritten welke gereden worden conform de normen en standaarden zijn van goed diervervoer.

7. Stichting Jarige Job

Goede doel gekozen door: Liesbeth Leijten en Dennis Mes

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!

8. Stichting MAF

Goede doel gekozen door: Joost Severs

MAF vliegt voor meer dan 2.000 kerken en (hulp)organisaties met 130 MAF-vliegtuigen wereldwijd. Waarom kiezen zij voor MAF?
– BETROUWBAAR: Mensen rekenen op MAF bij een ramp, epidemie of medische noodsituatie. Elk mensenleven telt!
– HAALBAAR: Vaak zijn de wegen slecht en in de regentijd onbegaanbaar.
– AFSTAND: Dorpen liggen ver uit elkaar of er zijn geen wegen vanwege bergen of oerwoud.
– TIJD: 45 Minuten vliegen bespaart een autorit van 9 uur. Er is geen extra tijd nodig om uit te rusten van de reis.
– VEILIGHEID: De kans op aanvallen of roofovervallen maakt het vervoer via de weg risicovol.

9. Stichting ALS

Goede doel gekozen door: André van ‘t Hof

ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

10. Stichting VSO Nederland

Goede doel gekozen door: Jochem van den Berg

VSO werkt aan blijvende verandering door kennis en vaardigheden te delen in de armste gebieden van Afrika en Azië. Zo bouwen we aan een eerlijke wereld met gelijke kansen voor iedereen. Maar liefst één miljoen mensen in 29 landen hebben afgelopen jaar zicht gekregen op een betere toekomst!

11. Stichting Paardenkamp

Goede doel gekozen door: Kimberley Bos

Bij Stichting De Paardenkamp in Soest genieten 120 paarden en pony’s van 20 jaar en ouder van hun pensioen. De stichting bestaat al sinds 1962 en inmiddels hebben meer dan 700 dieren een welverdiende oude dag doorgebracht.

Naast de verzorging van hun eigen paarden en pony’s, delen ze kennis die ze in al die jaren hebben opgedaan.

12. Stichting Dierenlot

Goede doel gekozen door: Leon Scheffel

Nog veel te veel dieren leiden in Nederland een buitengewoon beroerd bestaan. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken, soms ernstig mishandeld, gewond op straat gezet of gewoon maar aan hun lot overgelaten.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil ze graag helpen. Zij vinden het daarbij belangrijk om met name lokale en regionale, kleine en middelgrote, organisaties te steunen. Want die hebben het verreweg het moeilijkst met het financieren van hun hulp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opvangcentra, dierenasiels of organisaties in het land die zich met het redden van dieren bezig houden, zoals de dierenambulances.

13. Stichting Leergeld Hoogeveen

Goede doel gekozen door: Franc Kapitein

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten, die voor hun leeftijdgenootjes normaal zijn. Zij staan letterlijk vaak aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Via ruim 100 lokale stichtingen biedt leergeld deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

14. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Goede doel gekozen door: Rilana Pal

Een ziekenhuisopname van een kind kan van grote impact zijn. Het vertrouwde om je heen valt weg en maakt plaats voor heel veel onzekerheden. Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis streeft er naar om het verblijf aangenamer te maken door in te springen op de behoeften van ouder en kind.

Meer artikelen