Zoeken op

Zoeken op

Alles

22 augustus, 2022

Gouden huwelijk

1 augustus 2022 is ze 50 jaar in dienst. Maar voor Hanneke van Leeuwen – de Mooy voelt het eerder als een gouden huwelijk. Ook al is het bedrijf inmiddels aangesloten bij Moore MTH. “We zijn nog steeds dezelfde club met hetzelfde enthousiasme en dezelfde betrokkenheid en saamhorigheid. Een ‘mensenmens’ mentaliteit die heel bijzonder is in deze tijd.”

Werken bij Moore MTH
Hanneke van Leeuwen

Kans om in de praktijk te leren

Toen Hanneke als 16-jarig Rijnsburgs meisje bij Accountantskantoor P. Piers solliciteerde, dacht ze eigenlijk dat ze geen kans maakte. “Ik kwam van school en had geen diploma’s, dus wat wist ik nu eigenlijk? Alleen dat ik niet verder wilde leren. Ik sta meer met mijn benen in de klei.” Dus toen ze zonder ervaring werd aangenomen als receptioniste / telefoniste was ze blij en verbaasd tegelijk.

Maar Hanneke kreeg alle kans om in de praktijk te leren en later ook ervaring met administratie en jaarrekeningen op te doen. Daarnaast bewoog ze met iedere overgang (eerst naar Van der Geer & Partners, later Van Duyn Van der Geer en nu de aansluiting bij Moore MTH) en kantoorverhuizing mee. En die verregaande automatisering? Ook draaide ze haar hand niet voor om.

Een betrokken werkhouding en fijne aanpakkersmentaliteit die haar klanten ook enorme waarderen. “Bel Han maar, die regelt het wel. Dat is wat ze zeggen en dat is precies hoe ik met ze wil omgaan. Ervoor zorgen dat alle seinen op groen staan door mee te denken. Dat is een stukje gevoel dat niet te digitaliseren is, maar ik wel hoop over te brengen straks.”

“Een stukje van het bedrijf voelt van mij.”

Want na 50 jaar werken gaat Hanneke het volgend jaar iets rustiger aandoen. Maar helemaal stoppen? Ze moet er niet aan denken. “Als je mij wilt straffen, dan moet je mij het contact met de klant wegnemen. Voor een aantal klanten van toen werk ik nog steeds en dat schept een enorme vertrouwensband. Een stukje van het bedrijf voelt daardoor van mij.”

“Ik geef niet om te krijgen, maar krijg het wel en die waardering voelt erg prettig.”

Daarom voelt het voor Hanneke nauwelijks als werk, maar eerder als een goed huwelijk. Iets wat ze aan den lijve ondervond toen haar man ziek werd. “De sfeer voelde altijd al goed, maar de betrokkenheid die ik toen voelde was zo geweldig. Ik kreeg alle ruimte en vrijheid om te kunnen doen en laten wat ik wilde. Ik werd echt gedragen door het bedrijf.”

Nog steeds een ‘mensenmens’ mentaliteit

En die ‘mensenmens’ mentaliteit is er nog steeds. “De directie is ‘one of the guys’ en heeft veel aandacht voor het sociale aspect, ook al zijn we nu aangesloten bij een grotere organisatie. We zijn nog steeds hetzelfde kantoor met dezelfde club leuke mensen, identiteit en mentaliteit. Ik vind het heel bijzonder dat dit gebleven is. Die saamhorigheid voel je in alles.”

Meer artikelen