Zoeken op

Zoeken op

Alles

10 januari, 2023

Van stagiair in Amersfoort naar leren en werken in New York

In februari 2019 maakte Jari van den Breul voor het eerst kennis met Moore MTH doordat hij er, als tweedejaars student van de Hogeschool Utrecht, ging stagelopen. Dat beviel van beide kanten zo goed dat hij er sindsdien niet meer is weggegaan. Na zijn stage kreeg Jari direct een nulurencontract en zijn derde en vierde studiejaar volgde hij duaal bij Moore MTH. Op dat moment kon hij nog niet vermoeden dat hij begin 2022 de kans zou krijgen om tijdelijk in Miami en New York te leren en te werken.

Jari van den Breul
Assistent-accountant

Was je na de stageperiode direct overtuigd dat je bij Moore MTH wilde blijven?

Over die vraag hoeft Jari niet lang na te denken: “Het mooie aan Moore MTH is: het is klein genoeg om persoonlijk en vertrouwd te voelen en groot genoeg om veel kennis in huis te hebben en er genoeg uitdaging in je werk te vinden. En dat laatste heb ik ook wel nodig”, bekent hij lachend. “Ik moet wel geprikkeld blijven en wil blijven vernieuwen.”

leren werken stage jari

Persoonlijke ontwikkeling

Sinds zijn afstuderen in de zomer van 2021 werkt Jari met veel plezier als assistent-accountant op de vestiging in Amersfoort. “Ik vind de afwisseling in het werk erg leuk. De ene keer werk je voor de slager om de hoek en daarna voor een miljoenenonderneming in een totaal andere branche, waardoor je brede kennis ontwikkelt”. Verder koos hij ervoor om niet direct verder te gaan met een post-hbo-opleiding, maar om een tussenjaar te nemen om te kunnen reizen. Helaas werd dat bemoeilijkt door covid. Als alternatief bedacht Jari dat het volgen van een taalcursus hem zowel in het buitenland zou kunnen brengen alsook zou bijdragen aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

Leren en werken in Amerika

“Omdat ik nog een beetje twijfelde, raadpleegde ik mijn Moore MTH-collega’s en mijn leidinggevende. Die waren direct enthousiast en mijn leidinggevende spoorde me aan om dit echt te gaan doen. En zo boekte ik een taalcursus Engels die ik eerst drie maanden in Miami en aansluitend nog zes maanden in New York zou volgen. In die tijd kwam mijn moeder met het idee dat ik vanuit Amerika misschien wel voor Moore MTH zou kunnen blijven werken, aangezien we door covid toch al gewend waren om niet op kantoor te werken. In eerste instantie had mijn leidinggevende zijn twijfels, gezien het tijdsverschil met Nederland. Maar een week later kwam hij naar me toe en zei: Jari, we gaan het gewoon doen! En vanaf dat moment zijn we gaan kijken hoe we dit konden inrichten”. De oplossing werd gevonden in het internationale Moore netwerk waar Moore MTH onderdeel van is.

Veel nieuwe indrukken opdoen

Zijn werk voor Moore MTH Amersfoort kon hij in Miami vanuit zijn studentenkamer doen en in New York mocht hij op het kantoor van The Bonadio Group in Manhattan werken. “De combinatie van de taalcursus met mijn werk voor Moore MTH zorgde voor lange werkdagen, maar het was wel heel gaaf”, vertelt hij breed lachend bij de herinnering. “Ik had veel contact met de jongere Bonadio-collega’s en het was heel leuk om de grote verschillen en daarnaast ook de overeenkomsten te zien.” Gelukkig was er naast het harde werken ook nog wel tijd voor andere dingen. “Ik ben naar meerdere baseballwedstrijden van de New York Yankees geweest. Het is ongelofelijk hoe die sport daar leeft en hoe er van zo’n wedstrijd een enorme show wordt gemaakt. Dat was superleuk om mee te maken en als herinnering heb ik een cap meegenomen”, lacht hij.

stage internationaal new york

Titel AA-accountant halen

Inmiddels is Jari weer terug in Nederland en op kantoor in Amersfoort. Terugkijkend concludeert hij dat het erg leuk was om zoveel verschillende mensen uit allerlei verschillende landen en culturen te leren kennen. “Verder heb ik vooral geleerd om minder terughoudend te zijn. Ik durf nu meer mezelf te zijn en direct op nieuwe mensen af te stappen, waardoor je elkaar sneller leert kennen”. Wat zijn verder je plannen voor de toekomst? “In maart wil ik starten met mijn post-hbo-opleiding zodat ik hopelijk binnen vier tot vijf jaar de titel AA-accountant heb. Daarnaast wil ik nog steeds veel van de wereld zien. Wie weet zijn er daarvoor in de toekomst mogelijkheden binnen het internationale team Moore MTH.”

Moore MTH Academy

Werk ook aan de ontwikkeling van je eigen talenten en vaardigheden. Doorgroeien, je praktijkstage lopen, ontwikkelingstrajecten volgen: bij Moore MTH kan het allemaal! We bekijken wat bij jouw persoonlijke en professionele groei past en op basis daarvan bepaal jij je eigen weg. Lees meer over onze Academy.

moore mth academydoorgroeien

Meer artikelen