Zoeken op

Zoeken op

Alles

1 januari, 2022

Kantorenmarkt Windesheim Zwolle

Victor Elling werkt als gevorderd assistent accountant in de controlepraktijk. Hij vertelt over zijn ervaring met betrekking tot het bijwonen van een evenement vanuit zijn functie.

Werken bij Moore MTH
Kantorenmarkt windesheim zwolle

Wat is een kantorenmarkt?

Een kantorenmarkt is een bijeenkomst voor accountancystudenten waar diverse accountantskantoren zichzelf kunnen presenteren. Het doel van de kantorenmarkt is om de studenten kennis te laten maken met verschillende accountantskantoren voor bijvoorbeeld een stage of een werk-leertraject. Veelal betreft dit 2e jaars studenten die op zoek zijn naar een stageplek of laatstejaars die op zoek zijn naar hun eerste vaste baan. MTH wil via deze manier naamsbekendheid kweken binnen deze groep studenten.

Wat is de rol van Moore MTH op dit evenement?

Onze rol op het evenement is natuurlijk het enthousiasmeren van studenten voor een toekomst bij Moore MTH! Dit hebben we getracht te doen door de laagdrempeligheid en sfeer die binnen onze kantoren heerst over te brengen op de studenten. Ons  recruitmentteam was deze dag dan ook zeer divers met een gevorderd assistent controle, een beginnend assistent van samenstel, een recruiter vanuit HR en Olaf ten Hoopen namens het Dagelijks Bestuur. Hierdoor lieten we gelijk al zien dat iedereen bij ons kantoor gelijk is aan elkaar en je met iedereen een leuk praatje kan maken!

Wat is mijn rol hierin?

Wat we in de afgelopen jaren hebben gemerkt is dat studenten zich nogal zorgen maken over de balans tussen werk/privé of de tijd die men kwijt is aan studie. Doordat we ervoor zorgen dat op elk evenement een leeftijdsgenoot van binnen Moore MTH aanwezig is, kunnen de studenten al hun vragen kwijt. Mijn rol is om de studenten vanuit mijn eigen ervaringen te vertellen wat Moore MTH voor hen kan bieden. Tevens kan ik vanuit eigen perspectief vertellen hoe Moore MTH studenten begeleid bij het uitstippelen van hun carrière pad en ze kansen en uitdagingen biedt om jezelf goed te ontwikkelingen.

Zou je het studenten aanraden naar een kantorenmarkt te komen?

Definitely yes! Het is voor studenten een uitgelezen kans om hun vragen te stellen over het vak van een accountant en alle dingen die hierbij komen kijken. Doordat Moore MTH er naar streeft mensen uit de praktijk mee te nemen naar dergelijke evenementen, kunnen studenten bij ons ook vragen stellen over de combinatie werken-leren of over de balans tussen privé en werk. Ze moeten niet vergeten dat een biertje of een wijntje drinken met vrienden en vriendinnen ook zeer belangrijk is, haha!

Meer artikelen