Zoeken op

Zoeken op

Alles

5 november, 2019

Leerzame Werkgeversdag 2019

Voor het 8e jaar op rij organiseerde Moore MTH de werkgeversdag, dit maal in het teken van de snel veranderende arbeidsmarkt.

Werkgeversdag 2019 programma

Werkgeversdag 2019

Op de eerste officiële landelijke vorstdag van dit jaar komen we ’s ochtends aan bij Van de Valk Zwolle. Ruim honderd deelnemers vanuit het hele land hebben zich aangemeld voor onze 8e Werkgeversdag. Dit keer een dag in het teken van de snel veranderende arbeidsmarkt.

Jochem van den Berg, adviseur loonheffingen/arbeidsrecht bij de Adviesgroep Personeel & Salaris van Moore MTH, neemt ons in razend tempo mee in alle veranderende wetgeving op het gebied van personeel. Zowel in het belastingplan als bij Wet Arbeidsmarkt in Balans, komen er een aantal belangrijke veranderingen voor ondernemers aan. Over een aantal wijzigingen wordt in de zaal druk gediscussieerd. Bijvoorbeeld over de vraag – wat is een fiets precies? Maar ook bij onderwerpen als de nieuwe arbeidsmarktregels, de oproepovereenkomst en transitievergoeding blijkt dat een flink aantal mensen in de zaal vóór januari 2020 nog aan de slag moet.

Albertje Pepping, arbeidsrechtadviseur bij de Adviesgroep Personeel & Salaris van Moore MTH, laat ons een aantal uiteenlopende casussen zien. Jurisprudentie op het gebied van ontslagrecht tot concurrentiebeding, waar we allemaal iets van kunnen leren. Ook hebben we het over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van payrolling en uitzenden per 2020.

Vervolgens schrikt Ynco de Jong van Burnout Bullshit ons wakker met een verhaal over burnout. ‘Je brein werkt als een parachute, maar alleen als die open is’. Ook leren we samen jongleren; loslaten, je brein openstellen, kleine stapjes nemen, geloven en oefenen.

Millennial Bibi Backx van Honest sluit de dag af met alle informatie over ‘de millennial’. Wat drijft hen, welke waarden hebben zij en hoe kunnen we hier als ondernemer of werkgever het beste mee omgaan. Ook oefenen we met elkaar in een sollicitatiegesprek en contractbespreking.

Kortom, een interessante herfstdag met veel leermomenten. Grote conclusie voor ons allemaal is wel; er verandert een heleboel op het gebied van personeel en salaris, dus veel werkgevers staan voor nieuwe uitdagingen. We hopen dat we met deze dag vast een eerste bijdrage hebben gedaan aan een succesvol 2020.

Downloads

Werkgeversdag 2019

Meer artikelen