Zoeken op

Zoeken op

Alles

3 augustus, 2021

Loket NOW is open

Vanaf 26 juli is het Loket NOW weer open voor werkgevers om loonsteun aan te vragen. Dit keer betreft het de NOW voor de periode juli t/m september 2021. Op de site van het UWV vind je het aanvraagformulier dat tot en met 30 september kan worden ingediend.

Meer artikelen

Beperking tot 80% omzet

De NOW voor de periode juli t/m september kent een belangrijke beperking ten opzichte van de vorige periode, doordat een omzetverlies maximaal 80% is. Bij een hoger omzetverlies wordt dus minder NOW uitgekeerd.

Vergoeding maximaal 68%

De vergoeding via de NOW bedraagt 85% van de loonkosten, afhankelijk van het omzetverlies. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 50% krijg je 85% x 50% = 42,5% van de loonkosten vergoed. Vanwege de ingevoerde beperking bedraagt de tegemoetkoming voor deze periode maximaal 85% x 80% = 68% van de loonkosten.

Uitvoering vertraagd

Door de beperking is ook de uitvoering vertraagd en kon de tegemoetkoming pas vanaf 26 juli worden aangevraagd in plaats van 5 juli, zoals oorspronkelijk de planning was.

Referentiemaand februari 2021

Voor de hoogte van de loonsom wordt uitgegaan van februari 2021. Voor de vorige periode was dit nog juni 2020. De loonsom mag met maximaal 10% dalen ten opzichte van de loonsom in februari 2021 zonder dat dit gevolgen heeft voor de definitieve tegemoetkoming.

Nauwkeurig schatten

Het is in het belang van de werkgever zelf dat hij het omzetverlies voor de periode juli t/m september zo goed mogelijk schat en desnoods de aanvraag iets later indient. Een teveel aan ontvangen NOW moet namelijk bij de definitieve vaststelling weer worden terugbetaald.

Einde in zicht?

Volgens eerdere berichten is dit de laatste periode waarvoor NOW kan worden aangevraagd. Het kabinet heeft namelijk het voornemen om de steunmaatregelen vanwege corona vanaf oktober dit jaar te beëindigen. Toch is een voorbehoud gemaakt voor onverwachte ontwikkelingen, zodat bepaalde steunmaatregelen mogelijk worden verlengd.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Meer artikelen