Zoeken op

Zoeken op

Alles

12 mei, 2023

Meerwaarde van een accountant met een internationaal netwerk

Wij bedienen onze klanten waar ze ook vandaan komen of waar ter wereld hun business hen brengt. Dankzij onze samenwerking met het internationale netwerk Moore Global en de fusie met KroeseWevers, kunnen wij onze klanten de verdiende toegevoegde waarde leveren die verder gaat dan de Nederlandse grens.

Door de fusie van Moore MTH met KroeseWevers kunnen we nog meer specialisten inschakelen bij onze dienstverlening.

Meerwaarde accountant met internationaal netwerk

Internationaal team Moore MTH

Ons internationale team bestaat uit meerdere disciplines. Dat betekent dat we zowel accountants, loonadministrateurs en BTW- en loonbelastingspecialisten binnen dit team hebben, die op de hoogte zijn van belangrijke nationale en internationale ontwikkelingen. De disciplines zijn verschillend met als overeenkomst dat de collega’s allemaal dezelfde liefde hebben voor de internationale klanten en jou als ondernemer kunnen ondersteunen in iedere fase van het ondernemerschap. Wij helpen je toekomstbestendige keuzes te maken.

Voordelen internationaal netwerk

Daarnaast werken we binnen het Moore Global netwerk met veel gelijkgestemde buitenlandse collega’s. Met 547 kantoren en vertegenwoordiging in 113 landen, is Moore een van de belangrijkste accounting en consulting netwerken van de wereld. Er worden regelmatig activiteiten door het netwerk georganiseerd, waardoor we contacten leggen met onze buitenlandse collega’s en elkaar beter leren kennen. Daardoor kunnen we voor jouw internationale vraag of uitdaging snel en eenvoudig een collega benaderen in het land waar jij als ondernemer zaken doet. Bij vragen kunnen wij als een soort tussenschakel fungeren, bij complexere adviestrajecten kunnen wij je introduceren bij een internationale Moore-collega. Hij of zij zal dan verder het voortouw in het traject nemen waarbij wij vanaf de zijlijn betrokken blijven.

Inbound en outbound klanten

Met ons internationale team richten we ons hoofdzakelijk op ‘inbound klanten’. Dat zijn ondernemers die vanuit het buitenland naar Nederland komen om hier hun business uit te breiden. Daarnaast werken we voor ‘outbound klanten’. Dat zijn ondernemers die vanuit Nederland de wijde wereld intrekken om elders ook succesvol te zijn. Deze ondernemers gaan opvallend vaak eerst naar Duitsland en een goede tweede zijn de Verenigde Staten. In beide landen hebben we collega-kantoren die we goed kennen en die altijd paraat zijn om onze klanten bij te staan.

Belangrijkste landen in onze praktijk

De landen die voor ons het belangrijkste zijn, zijn de UK, de VS en Duitsland. Daarom zijn we blij met de fusie met KroeseWevers. Want hun GermanDesk bestaat uit een goed team dat zich speciaal richt op klanten die in Duitsland en Nederland actief zijn.

Nederland nog interessant?

Nederland is absoluut een interessant land. Dat zien we ook aan de grote hoeveelheid buitenlandse ondernemingen die Nederland als uitvalsbasis kiezen voor hun Europese ambities. Nederland biedt als groot voordeel dat er veel Engels gesproken wordt, wat het voor buitenlandse ondernemers erg laagdrempelig maakt. Bovendien zijn we, in tegenstelling tot een ander Engelssprekend land, nog lid van de Europese Unie en hebben we een goede infrastructuur. De havens van Rotterdam en Amsterdam en de vele logistieke dienstverleners maken het vervoeren van goederen vanuit Nederland naar de rest van Europa, gemakkelijk.

Verder heeft Nederland als voordeel dat we, vooral in vergelijking met het buitenland, een erg meewerkende Belastingdienst hebben die bereid is om ‘rulings’ aan te gaan of bepaalde constructies voorafgaand aan de implementatie af te stemmen. Ook hebben we veel verdragen ter voorkoming van dubbele belasting en hebben we veel stimuleringsmaatregelen voor innovatie.

Doe je voordeel met de whitepaper International R&D Facilities

Fiscale stimuleringsmaatregelen voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) worden in meerdere landen toegepast, vanwege het belang van innovatie voor economische groei en welvaart. Deze fiscale stimuleringsmaatregelen kunnen beschikbaar zijn voor bedrijven die hebben geïnvesteerd in (of overwegen te investeren in) de ontwikkeling of verbetering van een product of proces. In de whitepaper International R&D Tax Facilities die Dennis en Erwin speciaal voor De Talks van vandaag hebben opgesteld, vind je een overzicht van de verschillende stimuleringsmaatregelen in een aantal Europese landen. Deze whitepaper vind je terug op onze Yes-pagina.

Laat je goed adviseren

Internationaal ondernemen brengt specifieke vragen en uitdagingen met zich mee. Wij zetten onze kennis en die van onze internationale partners graag in om je te adviseren over de van toepassing zijnde fiscale regelingen, belastingverdragen, andere internationale regelingen en de belastingheffing in het buitenland.

In een vrijblijvend consultmoment met Dennis en/of Erwin kunnen we bepalen wat voor jouw situatie het meest voordelig en aantrekkelijk is en welke specialist we voor jou kunnen inschakelen. Meld je daarvoor eenvoudig aan via de Yes-pagina. We nemen dan binnenkort contact met je op voor het maken van een afspraak. Dat kan zowel fysiek als online. Wat jou het beste uitkomt.

Meer artikelen