Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 juni, 2022

International Tax School 2021/2022

Als junior fiscalist en lid van het internationaal team ben ik, Farah Aznay, al bijna drie jaar werkzaam bij Moore MTH en sinds november 2021 werk ik in ons kantoor in Amsterdam. Het is heel tof dat Moore MTH lid is van een grote internationale organisatie, want daardoor zijn er wereldwijd ontzettend veel Moore-collega’s met veel kennis. Via Moore deed ik mee aan de International Tax School, level 1; een leerzaam traject waarbij startende belastingadviseurs bij Moore de kans krijgen om meer kennis op te doen en te netwerken. Mijn opgedane ervaringen deel ik graag met jou.

mr. Farah Aznay
Belastingadviseur

Inzicht in specialismen en landen

Het traject begon in september 2021, waarna we maandelijks een seminar kregen waarbij een aantal Moore-collega’s ons een inzicht gaven in hun specialisme. Zo volgden we seminars over onder andere BTW, Transfer Pricing en Internationale Vennootschapsbelasting. Naast de basisregels kregen wij ook een beeld hoe de regels in de verschillende landen worden toegepast. Zo vertelde een Moore-collega uit Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld hoe de btw-regels daar worden toegepast. Heel leuk om de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en de andere landen te zien.

Workshop met 40 internationale collega’s

In mei 2022 eindigde het programma met een tweedaagse workshop in Tsjechië, Praag. Maar liefst 40 Moore-collega’s waren hierbij aanwezig. We werden verdeeld in groepjes en per groepje kregen wij een casus met een aantal vragen toegewezen. De groepjes bestonden uit 5 personen die ieder uit een ander land kwamen. In de toegewezen casus kwam elk land naar voren en elke persoon kreeg vragen die beantwoord moesten worden vanuit het perspectief van het land waarin jij werkzaam bent. Vervolgens stelden we gezamenlijk een memo op waarin we de casus behandelden en bereidden we een presentatie voor om in Praag te presenteren.

Ook tijd voor netwerken en gezelligheid

In totaal kwamen de Moore-collega’s uit 17 verschillende landen en het was erg interessant om iedereen te spreken en te horen hoe hun werkzaamheden er uit zien. We verbleven in een mooi, centraal gelegen hotel, de mensen waren erg vriendelijk, we hadden goed weer en ook nog tijd om de stad Praag te verkennen. Tijdens een gezamenlijk diner met alle Moore-collega’s in een leuk restaurant, konden we elkaar nog beter leren kennen. Ik heb dan ook ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen en veel geleerd van de presentaties die we daar kregen. Het was even spannend om zelf ook te moeten presenteren, maar dat is gelukkig goed gegaan. Op de laatste dag mochten we allemaal een International Tax school Diploma in ontvangst nemen (Farah staat 4e van links).

International Tax School
International Tax School

Kennis toepassen in de praktijk

Al met al was het een zeer geslaagd programma en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om deze ervaring op te doen. Het was erg leuk om alle buitenlandse Moore-collega’s te ontmoeten en de kennis die ik heb opgedaan was heel interessant en kan ik weer toepassen in de Internationale praktijk hier bij Moore MTH.

Op naar level 2!

Meer artikelen