Zoeken op

Zoeken op

Alles

18 oktober, 2022

Moore MTH Summercourse

Leren & lachen gaan hand in hand.

Het is een heerlijke nazomermiddag in september. Over een kronkelende landweg ergens tussen Dalfsen en Zwolle slingert een stoet lelijke eendjes. Boven het pruttelende geluid van de motor klinken de enthousiaste stemmen van de bestuurders en de bijrijders. Het lijkt een uitgelaten vriendengroep die een dagje met elkaar op pad is. Maar niets is minder waar. Het zijn allemaal audit-collega’s van Moore MTH tijdens de Summercourse; een jaarlijks opleidingsevent.

Werken bij audit

Jouw eigen persoonlijke opleidingsplan

Wat hebben een groep mensen in lelijke eendjes met een opleidingsevent te maken? Dat leggen we je graag uit. Bij Moore MTH vinden we het belangrijk dat medewerkers zich niet alleen ontwikkelen in hun vakgebied, maar dat ze ook de kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor stellen we een opleidingsplan op en de jaarlijkse Summercourse is daarvan een onderdeel. Dit is een meerdaags vaktechnisch opleidingsevent met meerdere cursussen en workshops. Voor de assistenten is er een speciale leerlijn met zowel vaktechnische cursussen alsook veel vaardigheidstrainingen, waarmee zij de basis van het vak meekrijgen. Naast leren draait de Summercourse ook om elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Daarom zijn er ook verschillende sociale activiteiten en is er een fun-middag.

Voor iedereen een uitdagend cursusaanbod

Tijdens de Summercourse van afgelopen september werd onder andere aandacht besteed aan veranderingen in wet- en regelgeving, aan actuele ontwikkelingen op het gebied van IT-audit en hoe data-analyse toegepast kan worden in de controle. Maar er kwamen ook minder vaktechnische onderwerpen aan bod, die wel relevant zijn voor het uitoefenen van het werk. Zo was er een inspiratiesessie over gesprekstechnieken waarin kennis werd gemaakt met drie socratische vaardigheden waar gesprekken direct van opknappen. Renske Stol, gevorderd assistent accountant op de auditafdeling, is enthousiast over deze sessie. ‘Zowel op het werk, als ook buiten het werk is het handig om te weten hoe je goede en soms ook scherpe vragen kunt stellen’, vertelt ze. ‘Verder was het fijn dat de groep op basis van functie en ervaring werd ingedeeld. Want hierdoor was het cursusaanbod voor iedereen passend en uitdagend’, benadrukt ze.

Elkaar ook eens anders leren kennen

Alle sociale activiteiten tijdens de Summercourse zijn wel gezamenlijk en dat is volgens Renske juist leuk. ‘Vooral het ‘Wie is de Mol spel’ door de binnenstad van Zwolle was een leuke en actieve manier om zowel de stad als de collega’s beter te leren kennen’, klinkt het enthousiast. Ook Tom Visser, assistent accountant op de controle-afdeling, waardeert in de Summercourse de combinatie van leren en fun. ‘In ons dagelijks werk hebben we regelmatig te maken met verandering op het gebied van wet- en regelgeving en andere vereisten. De Summercourse biedt daarvoor de noodzakelijke bijscholing en het helpt ons verder te ontwikkelen’, legt hij uit. ‘Verder is de sfeer tijdens deze dagen altijd heel informeel. Je kunt jezelf zijn en je praat met je collega’s ook eens over andere dingen dan je werk. Zo leer je elkaar dus ook op een andere manier kennen.’

Passen wij bij jou?

Wil je ook werken in een team dat van samenwerken houdt, met daarbij ook aandacht voor de ontwikkeling van je eigen talenten en vaardigheden en waar regelmatig leuke sociale activiteiten worden georganiseerd? Dan passen wij bij jou! In deze video vertellen we wat werken bij Moore MTH zo bijzonder maakt en vind hier de baan die bij jou past!

Werken bij Moore MTH

Werken bij video

Bekijk deze video hoe het is om te werken bij Moore MTH!

Zoeken op

Zoeken op

Alle afstanden

Verfijn je zoekopdracht


Amersfoort

Accountancy (RA)

Junior Manager audit

32-40 uur per week

Amersfoort

Accountancy (RA)

Assistent-accountant audit

32-40 uur per week

Audit

Amersfoort

Accountancy (RA)

Manager audit

32-40 uur per week

Meer artikelen