Zoeken op

Zoeken op

Alles

3 juni, 2020

Mud Masters Utrecht

Bedrijfsgroei vraagt om meer financieel inzicht en gemak

Op je buik door de modder glijden en het zand tussen je tanden voelen knarsen, met ingehouden adem wachten op een vrije val van maar liefst vijf meter, met je laatste krachten een sprintje trekken naar de eindstreep en je prestatie uitbundig vieren met een koud finishbiertje op een groots festivalterrein! Dat is Mud Masters in een notendop. Als voormalig marinier heeft André Skwortsow, oprichter van Mud Masters, veel affiniteit en ervaring met hindernisbanen, buiten sporten en het veilig organiseren van militaire oefeningen. Om met Mud Masters te kunnen groeien zocht hij een sterke financiële expert in zijn team en hij vond deze in Moore MTH.

Meer artikelen

Onvergetelijke obstacle runs

“Toen ik tijdens een vakantie in het buitenland zag hoe snel evenementen als obstacle runs daar groeiden, ontstond het idee om hier in Nederland ook mee aan de slag te gaan. Met mijn eigen mariniersachtergrond en de ondernemerservaring van mijn broer bedacht ik binnen twee weken het concept Mud Masters en vond ik al een geschikt terrein in Nederland. Nog eens twee weken later was ook de website klaar en dan realiseer je je ineens; en nu moeten we het ook écht gaan doen”, grijnst André. Het eerste Mud Masters-event trok maar liefst 4.000 deelnemers en inmiddels is Mud Masters uitgegroeid tot vijf edities per jaar met ca. 60.000 deelnemers. “De allereerste begroting maakten we, bij wijze van spreken, nog op een bierviltje en financiële beslissingen namen we op basis van gezond verstand. Maar op een gegeven moment ontgroeiden we het ‘niveau bierviltje’ en kregen we meer behoefte aan snel inzicht en ontzorging op het gebied van de financiële administratie.”

Bron: Rick Arnold

“We ontgroeiden het ‘niveau bierviltje’ en wilden snel inzicht en gemak in de boekhouding”

André Skwortsow

Snel financieel inzicht

Ze kwamen in contact met Moore MTH en werken inmiddels met Moni. Sam Gersen, adviseur MKB van Moore MTH, legt uit; “De administratie is in Moni zoveel mogelijk geautomatiseerd en is onder andere ook gekoppeld aan het ticketsysteem. Hierdoor heeft André goed en snel inzicht in zijn financiële situatie en kan hij eenvoudig zien hoe de evenementen draaien. Verder zorgen we dat voldaan wordt aan de laatste (fiscale) wet- en regelgeving, ook in het buitenland, en bespreken we zakelijke afwegingen zoals het wel of niet starten op een nieuwe evenementenlocatie.” André haakt daarop in: “Het is prettig dat ik bij Moore MTH één aanspreekpunt heb die goed van onze situatie op de hoogte is en die andere Moore MTH-specialisten inschakelt als dat nodig is.”

Waardering voor Moore MTH-betrokkenheid

Andersom maakten Sam en zijn collega’s actief kennis met Mud Masters. “Wij hebben met een Moore MTH-team inmiddels een paar keer meegedaan aan Mud Masters. Het is erg leuk om mee te doen en we genieten elke keer van de sfeer en de teambuilding”, vertelt Sam enthousiast. André kan de deelname van Moore MTH aan Mud Masters wel waarderen. “Ik vind het leuk dat ze zo betrokken zijn dat ze ook écht meedoen”, lacht hij. “Daarnaast is een mooie spin off, dat Sam hierdoor goed inzicht heeft in wat we doen en dat praat natuurlijk makkelijk.”

“Eén aanspreekpunt en meerdere specialisten onder één dak, dat werkt prettig voor ons”

André Skwortsow

Pro-actieve en persoonlijke acties

Op het moment dat we met André spreken zijn er al meerdere Mud Master-events geannuleerd vanwege de coronamaatregelen. “Nadat de eerste maatregelen bekend werden gemaakt, kregen we al heel snel een persoonlijk bericht van Sam met informatie over de overheidsmaatregelen en welke steunpakketen voor ons van toepassing zijn. Die pro-actieve en persoonlijke actie waardeer ik enorm”, klinkt het beslist. “Zelf werken we aan protocollen die we delen met branchegenoten, bedenken we coronaproof obstacles en zijn we in gesprek met gemeentes en de veiligheidsregio’s. We willen niet afwachten maar er klaar voor zijn als we weer mogen starten.”

Mud Masters 1

Meer artikelen