Zoeken op

Zoeken op

Alles

21 april, 2022

Onboarding bij Moore MTH

Communicatie medewerker Liz Veendrick over haar eerste dagen bij Moore MTH

Een nieuwe werkplek
Een nieuw begin is altijd spannend. Zeker als het gaat om een nieuwe baan. Veel nieuwe indrukken: je werkplek, collega’s, klanten en programma’s. Of je nu net van school komt of al even meeloopt in de branche.

Gelukkig ben je bij Moore MTH nooit als enige nieuw. In de groeiende organisatie staan voortdurend interessante vacatures open, dus is het verwelkomen en inwerken voor iedereen heel belangrijk.

Werken bij Moore MTH
onboarding

‘Onboarding’

Zo staat er iedere paar weken een onboarding dag op het programma voor de nieuwe collega’s van die periode. Meestal ben je dan net een paar dagen tot weken aan het werk. De eerste kantoordag heb je er waarschijnlijk al op zitten, dus je directe collega’s hebben je al veel laten zien.

Op mijn onboarding dag vertelde Joeri Drent van de afdeling HR over het ontstaan van Moore MTH, de kernwaarden van het bedrijf. Een pakkend filmpje mét echte medewerkers van Moore MTH laat ons zien waar het bedrijf voor staat. Als een schoolklasje staan we even later op de gang voor de fotograaf. Tijd voor een nieuwe profielfoto, om onszelf straks ook digitaal aan al onze collega’s voor te stellen. Daarna helpt Peter Simmering van het ICT team ons op weg door de belangrijkste programma’s.

Diverse organisatie

Een lunch én wandelrondje (voor de nodige vitamine D) gebruiken we om kennis te maken met de andere nieuwelingen. Het valt me op hoe divers de organisatie is, vanuit heel Nederland zijn er collega’s aangeschoven. Van stagiair tot fiscaal specialist, iedereen heeft zin om aan de slag te gaan. Prettig om even uit te wisselen hoe de eerste dagen zijn gelopen.

Natuurlijk is er ook tijd voor een rondleiding door vestiging Emmeloord. Vaak communiceer je telefonisch of digitaal met ICT, HR en andere afdelingen, dus het is mooi om zo toch een beeld te krijgen waar ‘de helpdesk’ zit. Iedereen maakt spontaan tijd voor ons vrij, om te vertellen over het werk en de organisatie of voor een gezellig praatje. Vol inspiratie kom ik ’s middags weer thuis, op tafel staat een mooie bos bloemen als welkomstwens van Moore MTH. Een warm welkom vind ik, dat belooft wat!

Wil jij ook een interessante werkplek?

Bekijk de actuele vacatures of neem contact op met onze afdeling Recruitment.

 

Meer artikelen