Zoeken op

Zoeken op

Alles

25 maart, 2020

Zaken fiscaal optimaal regelen en controleplicht goed voorbereiden

In 2014 begon directeur-eigenaar, Daniel Ballijns, met een team van acht, aan het helpen van bedrijven bij de implementatie en optimalisatie van de software van AFAS. Anno 2020 is Optimo, 120 specialisten en een breed aanbod aan diensten rijker, met consultancy op het gebied van AFAS Profit, outsourcing van de HR- en salarisadministratie en detachering van HR-, finance-, payroll-, sales- en marketingspecialisten. In zijn kantoor, waar kindertekeningen, de nieuwste bedrijfsplannen en miniatuursportauto’s naast elkaar een plek hebben, vertelt Daniel over de samenwerking met Moore MTH.

Klantcase optimo Daniel Ballijns

Enorme groei in korte tijd

Het is duidelijk dat Optimo in korte tijd enorm is gegroeid. Op de vraag hoe dat kan, reageert Daniel direct en vol overtuiging; “We zijn eigenwijs en heel uitgesproken en willen daarnaast toonaangevend en ongeëvenaard zijn. Daardoor krijgen we dingen voor elkaar die anderen niet voor elkaar krijgen. Dat betekent ook, dat we de klant niet klakkeloos bieden waar hij om vraagt. We stellen vragen, durven nog verder te vragen en kijken uitvoerig naar bestaande processen. Daardoor bieden we soms iets anders dan waar de klant om heeft gevraagd, maar dat wel de oplossing voor ze is!”, legt hij lachend uit.

Ondernemende medewerkers

Optimo wil impact maken bij de klant en wil het bedrijf beter maken. Dezelfde uitgesproken ideeën heeft Daniel met betrekking tot de eigen medewerkers. “We willen ons werk continu verbeteren. Dat betekent dat onze mensen ondernemend zijn en buiten hun comfortzone durven te stappen. Om te zorgen voor onderlinge verbinding en verbinding met de organisatie, hebben we hier een keer per maand een vaste kantoordag voor iedereen. We houden dan kennissessies, projectoverleg en motiveren en enthousiasmeren elkaar. Dat is belangrijk voor het vasthouden van onze mensen. En het werkt. Want het verloop is hier laag.”

“Het samenvoegen van eerder opgerichte bedrijven brengt flink wat uitdagingen met zich mee”

Daniel Ballijns

Kerstboom aan vennootschappen

In een razend tempo vertelt Daniel over de ene na de andere ontwikkeling uit de afgelopen jaren en over alle ideeën die er nog zijn. Hieruit blijkt ook de enorme kennis en drive die ze zelf in huis hebben. Lang hoeft hij niet na te denken over de vraag wat voor hen de toegevoegde waarde is van de samenwerking met Moore MTH. “Als je in de loop der tijd veel bedrijven opricht en later bedenkt dat je ze weer samen wilt voegen, dan loop je elke keer tegen flink wat uitdagingen aan.” Bertjan Ruijter, belastingadviseur van Moore MTH, haakt hier lachend op in: “Toen ik hier voor het eerst begon hadden ze nog een kerstboom aan vennootschappen. Al snel werd duidelijk dat het ‘heilige doel’, nog één, hooguit twee vennootschappen is. Dat gaat denk ik niet helemaal lukken, maar we zijn inmiddels goed op weg.”

“We worden binnenkort controleplichtig en Moore MTH helpt ons met de nodige voorbereiding”

Daniel Ballijns

Binnenkort controleplichtig

Verder wordt Optimo binnenkort controleplichtig en dat vraagt de nodige voorbereiding. “Want het betekent dat we niet meer kunnen volstaan met een samenstelopdracht zoals deze tot nu toe werd uitgevoerd”, legt Bertjan uit. “Het controleproces wordt voor ons langer en intensiever en de jaarrekening moet ook aan meer eisen voldoen. Het is dus belangrijk dat wij het bedrijf door en door kennen voor de juiste uitvoering van de controle. Verder zorgt de dynamiek van het bedrijf ook voor interne ontwikkelingen. Zo hebben we in de afgelopen jaren bijvoorbeeld samen gewerkt aan herstructureringen en participaties.”

 

 

“Moore MTH is een prettige samenwerkingspartner die ons helpt zaken fiscaal goed aan te pakken”

Daniel Ballijns

Kwaliteit en flexibiliteit

“Binnen ons bedrijf vinden we kwaliteit, in alles wat we doen, het belangrijkste. Dat betekent, dat ik dat ook hoogwaardige kwaliteit verwacht van de partijen waar we mee werken”, gaat Daniel verder. “Daarnaast moeten ze snel kunnen schakelen, omdat zaken zich hier verschrikkelijk snel opvolgen. Dus heb ik soms, ’s avonds Bertjan nog aan de telefoon, om zaken te overleggen. Meestal heb ik zelf iets uitgedacht en is mijn vraag aan Bertjan; ‘kan dat, mag dat en wat zijn de voor- en nadelen? En dan vind ik het prettig om voldoende tegenwicht te krijgen en ook eerlijk van Bertjan te horen; ‘nee dat kan niet!’. Dat maakt Moore MTH tot een prettige, flexibele en gelijkwaardige partner!