Zoeken op

Zoeken op

Alles

12 juli, 2019

Publiceren kun je leren

Het belang van de cijfers die bij de Kamer van Koophandel worden gedeponeerd, lijkt alleen maar toe te nemen. Instanties als Atradius, Graydon en Companyinfo stellen deze informatie beschikbaar aan hun klanten en bepalen op basis hiervan ook zelf, het maximale krediet dat zij willen verzekeren voor een bedrijf. Daarom kan het publiceren van mindere financiële cijfers over een bepaald jaar leiden tot liquiditeitsproblemen, omdat een leverancier bijvoorbeeld niet meer op rekening wil leveren. Na een financieel minder jaar zal het ook lastiger worden om externe financiering aan te trekken en zo kunnen je bedrijfsactiviteiten en de continuïteit van je onderneming in gevaar komen.

André van ’t Hof AA RB
Adviseur MKB

Cijfers beïnvloeden

Om dergelijke problemen te voorkomen zijn er verschillende mogelijkheden om de cijfers van de publicatiestukken te beïnvloeden. In de praktijk ben ik onderstaande mogelijkheden tegengekomen:

Meer informatie?
Heb jij vragen over het publiceren van jaarcijfers? Wij helpen je graag, neem contact op met André van ’t Hof, adviseur MKB, e-mailadres: [email protected] of telefoonnummer: 088-2021750.

Meer artikelen