Zoeken op

Zoeken op

Alles

25 maart, 2020

Rockstar Lifestyle Amsterdam

Eenvoudig inzicht in de financiële situatie

Wat zes jaar geleden begon als eenmalige bootcamp voor een groep vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een onderscheidend lifestyleplatform met onder andere bootcamps, small group-training en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. In een prachtig stoer pand in Amsterdam, en natuurlijk ook buiten, staan nu ca. 12 trainers voor je klaar om je zowel fysiek als mentaal, fitter, sterker en weerbaarder te maken. Terwijl een aantal mensen zich in de gym in het zweet werken en anderen in het restaurant genieten van een gezonde lunch, vertelt medeoprichter Dennis Heemskerk over zijn bedrijf en hoe ze ook financieel gezond blijven.

Klantcase Rockstar Lifestyle

Fitter, sterker en weerbaarder

“Nadat we ons het eerste jaar als Rockstar Lifestyle goed op kaart hadden gezet, zijn we op zoek gegaan naar een pand waar we ons concept meer zouden kunnen verdiepen. Dat pand vonden we hier aan de Swammerdamstraat. Sinds het najaar van 2015 begeleiden we hier mensen in hun ontwikkeling op fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel vlak”, vertelt Dennis met gepaste trots. Dat betekent dat er dus niet alleen wordt gesport. “Je krijgt ook een op maat gemaakt voedingsplan en we organiseren regelmatig ‘Rockstar Talks’. Dan toveren we de gym om in een auditorium, waar verschillende sprekers hun verhaal vertellen, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Voor nog meer verdieping op spiritueel gebied organiseren we de ‘Rockstar Deep Dive’; een vierdaagse retraite. Met dit alles bieden we een rond concept.”

“Zelf de administratie bijhouden in een soort ‘houtje-touwtje-constructie’ is niet slim”

Dennis Heemskerk

Eenvoudig inzicht in de financiële situatie

Binnen het bedrijf is Dennis verantwoordelijk voor de financiële administratie. “Ik maak zelf nog steeds alle prognoses in Excel, maar om dan zelf de administratie ook nog bij te houden in een soort ‘houtje-touwtje-constructie’, dat is niet slim. En volgens mij heeft ook niemand daar zin in”, bekend hij lachend. “Daarom zijn we gaan werken met Moni. De data uit ons klantsysteem zijn verbonden met Moni en inkoopfacturen hoeven we alleen te forwarden. Ik zie nu eenvoudig en netjes gecategoriseerd wat er in en er uit gaat en met de analysetool heb ik ook goed inzicht in de inkoop voor de keuken. Zelf maak ik de forecasts en met Moni heb ik goed grip op de cijfers en dat is wat ik wil”, klinkt het beslist.

“Met Moni heb ik goed grip op de cijfers en dat is wat ik wil”

Dennis Heemskerk

Samen sparren

André van ’t Hof, adviseur MKB van Moore MTH vult daarop aan: “Rond de tiende van de maand leveren we in het Moni-dashboard, de cijfers van de vorige maand op en ben je als ondernemer helemaal up-to-date. Met de tools van Moni kan Dennis uitstekend uit de voeten. Maar nu het bedrijf groeit, ontstaan er ook financieel en fiscaal gezien nieuwe situaties waarover beslissingen genomen moeten worden.” Dennis knikt bevestigend: “Het aannemen van meer personeel of het eventueel openen van een nieuwe locatie zijn ingrijpende stappen. Meestal heb ik zelf wel een idee over hoe ik dingen aan wil pakken, maar het werkt heel prettig dat ik met André kan sparren over wat ik het beste kan doen.”

“Met André kan ik snel en flexibel schakelen en dat is heel prettig samenwerken!”

Dennis Heemskerk

Fiscaal optimaliseren

Verder heb ik minder kennis van hoe we zaken fiscaal het beste kunnen aanpakken, als we bijvoorbeeld meer winst gaan maken. We willen natuurlijk niet meer belasting betalen dan nodig is”, lacht hij. Gelukkig ziet André wel mogelijkheden om fiscaal gezien het een en ander te optimaliseren. “Met het bespreken van de jaarrekening komt dit ook zeker aan de orde. En als er andere zaken spelen dan trekt Dennis aan de bel en bespreken we wat het slimste is om te doen.” Die samenwerking blijkt belangrijk voor Dennis. “Als ik een idee heb, dan wil ik niet een week wachten om dat te kunnen bespreken, dan wil ik het liefst zo snel mogelijk door. Met André kan ik snel en flexibel schakelen en dat is heel prettig samenwerken!”