Zoeken op

Zoeken op

Alles

28 juli, 2021

Subsidie emissieloze bedrijfsauto aangepast

De levertijden voor emissieloze bedrijfsauto’s zijn de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. Daarom is de subsidie op deze auto’s aangepast, zodat de langere levertijd niet de subsidie in de weg staat.

Meer artikelen
Subsidie emissieloze auto

Levering binnen zeven maanden

In de oorspronkelijke regeling kreeg je alleen subsidie als de emissieloze bedrijfsauto werd geleverd, binnen vier maanden na de beschikking dat de subsidie was toegekend. Omdat dit voor de meeste auto’s niet haalbaar blijkt, is deze termijn verlengd naar zeven maanden.

Tekort aan microchips

Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) is een tekort aan microchips de oorzaak van de verlengde levertijden.

Aanvragen subsidie

Vraag de subsidie aan bij de RVO. Dit moet digitaal met behulp van eHerkenning.

Let op! Wanneer je de subsidieaanvraag indient, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn. Je kunt nog afzien van de koop als je toch geen subsidie krijgt.

Tot en met 2025

De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2025 en kent jaarlijks een maximumbudget. De maximumsubsidie per bedrijfsauto bedraagt €5.000.

Ook MIA

Als je een emissieloze bedrijfsauto aanschaft, kun je ook in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze bedraagt in 2021 36%, waarbij dit voor een elektrische bedrijfsauto geldt tot een cataloguswaarde van €75.000 en voor een bedrijfsauto op waterstof tot een cataloguswaarde van € 125.000.

Heb je een vraag?

Nu de subsidie emissieloze bedrijfsauto is aangepast heb je misschien vragen. Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt of persoonlijk advies wenst. Wij staan voor je klaar!

Meer artikelen