Zoeken op

Zoeken op

Alles

2 augustus, 2021

Subsidieregeling voor evenementen uitgebreid

De subsidieregeling voor de evenementenbranche is tijdelijk uitgebreid. Dit betekent een vergoeding van 100% van de kosten als een evenement vanwege corona wordt afgelast.

Meer artikelen
Aanvragen evenementensubsidie nu mogelijk

Subsidie

Vanwege corona is twijfelachtig of evenementen doorgaan en onder welke voorwaarden. Daarom is een subsidie beschikbaar voor evenementen die verplicht worden afgelast. Dit betreft tot 14 augustus onder andere evenementen waarbij de bezoeker niet beschikt over een vaste zitplaats.

Verhoging subsidie tot 100%

De subsidie kent een maximum van 80% van de kosten, met een aanvulling tot 100% als lening. De terugbetaling van deze aanvulling vervalt voor evenementen in de periode van 10 juli tot en met 3 september 2021.

Verlenging aanvraagperiode

Ook de aanvraagperiode voor de subsidie wordt verlengd. Organisatoren kunnen een aanvraag indienen tot drie weken na de uitbreiding van de garantieregeling of tot drie weken voor de geplande evenementdatum.

Eerder georganiseerd

Voor de verruimde subsidie geldt dat eenzelfde evenement minstens één keer eerder moet zijn georganiseerd. Oorspronkelijk moest dit minimaal twee keer zijn.

Welke kosten zijn gedekt?

De gedekte kosten zijn bijvoorbeeld die van onderaannemers en leveranciers. Zoals voor de opbouw van tribunes, security en technische voorzieningen. Aanbetalingen voor artiesten van buiten de EU worden daarnaast toegevoegd aan de subsidiabele kosten en vallen daarmee onder de oorspronkelijke regeling die loopt van 1 juli t/m 31 december.

Heb je vragen over de subsidieregeling voor evenementen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Meer artikelen