Zoeken op

Zoeken op

Alles

19 juli, 2021

Subsidieregeling glastuinbouw uitgebreid

Ondernemers in de glastuinbouw krijgen meer subsidiemogelijkheden voor het besparen van energie. De bestaande subsidiefaciliteit EHG wordt uitgebreid.

Meer artikelen
Subsidieregeling glastuinbouw

Energie-efficiëntie

Via de subsidieregeling Investeringen in energie glastuinbouw (EHG) krijgt de glastuinbouw subsidie als in nieuwe machines en installaties voor energiebesparing wordt geïnvesteerd. Ondernemers en samenwerkingsverbanden van ondernemers krijgen maximaal 25% van de kosten vergoed die onder de subsidie vallen. Bij elke aanvraag moet de subsidie minimaal €5.000 zijn.

Subsidie voor nieuwe technieken

Voor een drietal nieuwe technieken is de EHG nu ook beschikbaar. Dit betreft:

Voorwaarden

Voor de EHG-subsidie gelden aanvullende voorwaarden. Je moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en vóór jouw aanvraag een overeenkomst met een leverancier afsluiten. Deze overeenkomst moet je meesturen met jouw aanvraag.

Aanvragen

Je kunt de subsidie digitaal aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl). Doe dit vóór 1 december 2021 17.00 uur. Binnen acht weken ontvang je bericht of jouw aanvraag is toegewezen.

Omvang subsidie

De omvang van de subsidie is afhankelijk van de soort en omvang van de investering. De subsidie bedraagt maximaal €500.000 per aanvrager.

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Of stel je vraag rechtstreeks aan Frans Jansen, Adviseur Agro bij Moore MTH.”

Doe je aan glastuinbouw in Flevoland? Bekijk dan de onderstaande link voor meer informatie.
Regeling fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen 2021

Meer artikelen