Zoeken op

Zoeken op

Alles

6 oktober, 2022

Succesvolle PRE-EXIT van een softwarebedrijf

Een investeerder betreedt de wereld van (SAAS) softwareoplossingen middels een meerderheidsaandeel in een middelgroot softwarebedrijf. Moore MTH Corporate Finance heeft dit softwarebedrijf mogen begeleiden bij de verkoop. Met het verworven kapitaal wil het softwarebedrijf de groeiambities in de informatiemarkt kracht bij zetten.

Het softwarebedrijf is dé partner voor grotere organisaties in de toepassing van hun specifieke SAAS oplossing. Met hun breed inzetbare high-end oplossing ondersteunen ze een aansprekende klantenkring in het managen van informatie en processen.

Softwarebedrijf

The next step

Na 25 jaar werd het tijd om een nieuwe krachtige aandeelhouder aan boord te halen om de groeiambities concreet in te vullen.

“Dat klanten hierbij optimaal bediend blijven, staat voorop. Evenals de professionele groei van medewerkers en de doorontwikkeling van onze SAAS oplossingen”

Met een hernieuwde langetermijnvisie en financiële slagkracht is het softwarebedrijf nu klaar voor de volgende stap in het verder versterken van haar positie in de sector.

De oprichter blijft aan, als medeaandeelhouder en als directielid waarbij de investeerder middels haar eigen Investment Director de directie zal gaan versterken.

De investeerder

De investeerder is een familiefonds. “Wij zijn blij om het team van het softwarebedrijf te kunnen verwelkomen binnen onze groep van softwarebedrijven en kijken uit naar een vruchtbare samenwerking”. De investeerder zoekt met een lange termijn horizon en committeert zich als actieve partner aan het realiseren van duurzame groei, stabiele werkgelegenheid en het leveren van hoogwaardige diensten en producten.

“Dit softwarebedrijf is een sterke partij met complete SAAS oplossingen, een indrukwekkende klantenkring en een professioneel team. Een prachtige uitbreiding op ons ICT-portfolio.”

Om markttechnische redenen is dit bericht geanonimiseerd. Mocht je meer willen weten over een dergelijk verkoopproces, ook wel genaamd een PRE EXIT in de IT branche?

Neem dan gerust contact op met Peter van Kempen, adviseur Corporate Finance bij Moore MTH.

E-mail: [email protected]

ing. Peter van Kempen
Adviseur Corporate Finance

Meer artikelen