Zoeken op

Zoeken op

Alles

22 april, 2021

Uitleen van zorgpersoneel blijft buiten heffing van BTW

Het kabinet heeft besloten dat de uitleen van zorgpersoneel voorlopig buiten de heffing van BTW blijft. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën in een reactie op een verzoek van de Brancheorganisatie Zorg (BoZ), waarvan een kopie aan de Tweede Kamer is verstrekt.

Meer artikelen

Tijdelijke goedkeuring

In de reactie merkt de staatssecretaris op dat het een tijdelijke goedkeuring betreft. Uitgangspunt is dat per 1 april 2021 de normale BTW-regels weer gaan gelden. Inmiddels heeft het kabinet op 21 januari 2021 besloten dat de goedkeuring nogmaals wordt verlengd (V-N 2021/7.3). De uitleen van zorgpersoneel blijft hierdoor in ieder geval tot 1 juli 2021 buiten de heffing van BTW.

Ook wijst de staatssecretaris er op dat, afhankelijk van de feiten en omstandigheden van het geval, in algemene zin geldt dat indien er geen vergoeding wordt gevraagd voor het uitlenen van personeel, er niet wordt toegekomen aan BTW-heffing. Elke tegenprestatie in welke vorm dan ook vormt voor de BTW een vergoeding. Voor specifieke vragen over het besluit van 14 december 2018, nr. 2018-22809, (V-N 2019/9.17) kunnen belastingplichtigen zich wenden tot de inspecteur.

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Bron: Taxlive.nl

Meer artikelen