Zoeken op

Zoeken op

Alles

5 september, 2022

Van mth naar Moore MTH

Sinds begin van dit jaar heeft mth accountancy en belastingadvies, met onder andere een vestiging in Almere, de naam gewijzigd in Moore MTH. Daarmee verwijzen ze nadrukkelijk naar het internationale netwerk van accountants en adviseurs; Moore Global, waar ze al ruim twintig jaar onderdeel van zijn. Salah Assalhi, directeur van de vestiging in Almere en aandeelhouder van Moore MTH, vertelt over het hoe en waarom van deze naamswijziging.

Salah Assalhi

Salah Assalhi

Accountancy Almere
Moore MTH Almere

Meer vraag naar internationale expertise

‘In Nederland horen we bij de top in de accountancysector en we richten ons vooral op de mkb-ondernemers, waaronder veel sterke familiebedrijven of ondernemingen die door de eigenaar zelf worden geleid’, steekt Salah gedreven van wal. ‘We zien dat deze bedrijven, ook in de regio Almere, steeds meer in het buitenland gaan ondernemen en dat de groep klanten die internationale expertise nodig heeft, gestaag groeit. Daarom hebben we flink geïnvesteerd in het bouwen van relaties binnen het internationale netwerk, en in ons internationale team. Bovendien zijn we als lid van het Moore-netwerk, een waardevolle adviseur voor internationaal georiënteerde Nederlandse bedrijven en voor buitenlandse bedrijven die in Nederland zaken willen doen. Door onze naam te wijzigen in Moore MTH wordt nog meer duidelijk wat we kunnen betekenen voor ondernemers die internationale expertise nodig hebben.’

Snel internationaal schakelen

Dat is een heldere boodschap maar wat betekent dit concreet voor een ondernemer? ‘Ik zal een voorbeeld geven’, reageert Salah direct. ‘Stel dat je als ondernemer uit Almere een vestiging wilt openen in bijvoorbeeld Mexico, dan heb je daar een betrouwbaar accountantskantoor nodig dat je kan adviseren en verder kan helpen. Wij kunnen je dan in contact brengen met onze Moore Global collega’s in Mexico die uitstekend op de hoogte zijn van de regels en mogelijkheden aldaar. Je weet als ondernemer dan zeker dat je met een betrouwbare partij te maken hebt, dat bovendien over de juiste expertise beschikt. Verder werkt een ‘warme’ overdracht altijd soepeler en kun je snel schakelen’, klinkt het overtuigend.

‘We zijn een waardevolle adviseur voor ondernemers die internationale expertise nodig hebben.’

Brede carrièremogelijkheden

Een andere afweging voor mth om de naam Moore te gaan voeren, is personeelswerving. ‘Ons werk is echt mensenwerk en dus is het belangrijk om te investeren in het vinden en behouden van mensen met de juiste expertise’, legt Salah uit. ‘Door de naamswijziging is sneller duidelijk dat we internationaal werken en dat er dus zowel Nederlandse als internationale carrièremogelijkheden zijn. Daarvoor bieden we onze medewerkers ook volop de mogelijkheid. Wij zeggen wel eens; Werken bij Moore MTH is ook werken aan de ontwikkeling van je eigen talenten en vaardigheden. Doorgroeien, praktijkstage lopen, ontwikkelingstrajecten volgen: bij ons kan het allemaal!’, vertelt hij enthousiast. ‘We bekijken wat past bij de persoonlijke en professionele groei van een medewerker en op basis daarvan bepaalt hij of zij de eigen weg. We hebben veel jonge mensen in dienst die we al heel snel veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid geven. En dat werkt goed. Het was mooi om in de coronaperiode te merken dat medewerkers het fijn vonden om zo nu en dan wel naar kantoor te kunnen, om elkaar weer te ontmoeten’, herinnert Salah zich met een glimlach.

Sterk regionaal accountantskantoor

Moore MTH heeft in Midden en Noord-Nederland 13 kantoren waar ca. 450 professionals zich dagelijks inzetten voor de klant. Het wereldwijde accountancy- en adviesnetwerk Moore Global bestaat uit 260 onafhankelijke kantoren met ruim 30.000 medewerkers en vestigingen in 110 landen. ‘Ondanks dit grote netwerk zijn en blijven we als Moore MTH een sterk regionaal mkb-kantoor. Door te werken vanuit 13 vestigingen zijn we altijd dichtbij de klant, werken we met een compact team en we kennen de regio waarin we werken’, benadrukt Salah. Zo werken er 80 collega’s van ons in deze regio. ‘Vanuit onze vestiging in Almere bieden we met 20 mensen onze full-service-dienstverlening aan onze klanten. We werken in deze regio vooral voor het bedrijfsleven dat bestaat uit een mix van jonge pionierende ondernemers en gerenommeerde bedrijven die hier verder willen groeien. We vinden het jammer dat andere grote accountantskantoren hun vestigingen in Almere sloten. Wij hebben er juist bewust voor gekozen om ons hier te vestigen en hier te investeren. Daarnaast zijn we graag onderdeel van de samenleving waarin we werken. We voelen ons erbij betrokken en meerdere van onze medewerkers vervullen daarom ook maatschappelijke functies in onze regio. Almere is een groeistad en wij zijn van mening dat we hier van belangrijke toegevoegde waarde kunnen zijn’, besluit Salah overtuigend.

Dit artikel is eerder geplaatst in Almere zaken.

Plan je route

Meer artikelen