Zoeken op

Zoeken op

Alles

7 september, 2021

Verlenging reiskostenvergoeding tot 31 dec 2021

In een brief aan de Tweede Kamer is aangekondigd dat veel Coronasteunmaatregelen worden beëindigd per 1 oktober 2021. Er zijn daarbij een paar uitzonderingen gemaakt.

Meer artikelen
Verlenging reiskostenvergoeding

Uitzonderingen op de regel

Één daarvan is de mogelijkheid voor werkgevers om aan medewerkers nog steeds een vaste reiskostenvergoeding uit te betalen die voor 13 maart 2020 een vaste reiskostenvergoeding ontvingen voor woon-werkverkeer en die sinds 13 maart 2020 (gedeeltelijk) thuiswerken. Aanvankelijk zou deze maatregel eindigen per 1 oktober 2021. Deze maatregel wordt nu als één van de weinige verlengd tot en met 31 december 2021.

Einde reiskostenvergoeding

Er is al aangekondigd dat met Prinsjesdag (21 september 2021) meer duidelijkheid komt over het geven van een (vrijgestelde) thuiswerkvergoeding. Hoe de regeling eruit gaat zien, weten we momenteel nog niet. We weten al wel dat deze regeling in zal gaan per 1 januari 2022. Het is dan ook de verwachting dat na 1 januari 2022 de coronamaatregel voor het geven van een vaste reiskostenvergoeding beëindigd gaat worden voor medewerkers die structureel thuiswerken. De (vaste) reiskostenvergoeding moet dan per medewerker opnieuw vastgesteld worden voor de dagen dat zij nog (vast) naar de werklocatie reizen.

We zullen na de bekendmaking van de Belastingplannen voor 2022 hier nog uitgebreid op terugkomen. Heb je naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op met één van onze loonheffingenadviseurs van de Adviesgroep Personeel & Salaris: Jochem van den Berg. Ik sta voor je klaar!

 

Meer artikelen