Zoeken op

Zoeken op

Alles

25 januari, 2021

Verlenging vaste reiskostenvergoeding

In het nieuwe pakket met steunmaatregelen in verband met de Coronacrisis is de verlenging van vaste reiskostenvergoeding tot 1 april 2021 aangekondigd.

Meer artikelen
Vaste reiskostenvergoeding

Wat betekent dit voor jou?

Dit betekent dat tot 1 april 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen door de werkgever nog onbelast kunnen worden vergoed, ook al worden deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig) gemaakt.

Voorwaarde is dat het vaste vergoedingen betreft die al voor 13 maart 2020 door de werkgever werden toegekend.

Daarnaast heeft het kabinet aangegeven dat ook in 2021 de vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt verruimd. Ook in 2021 zal de vrije ruimte voor de eerste € 400.000 per werkgever verhoogd worden van 1,7% naar 3%. Indien werkgevers gebruik maken van de concernregeling voor de WKR dan geldt deze verruiming eenmalig voor het hele concern.

Het kabinet onderzoekt tevens de mogelijkheden van een aanvullende regeling waarbinnen het voor de werkgever mogelijk wordt om onbelast ook andere thuiswerkkosten te vergoeden. Daarbij wordt ook gekeken naar de huidige regelingen voor reiskostenvergoedingen. Het is de bedoeling dat er een (nieuwe) structurele maatregel komt die voor de langere termijn toegepast kan worden, en uitvoerbaar is voor werkgevers.

Heb je naar aanleiding van het voorgaande een andere vraag of wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op één van onze adviseurs loonheffingen van de Adviesgroep Personeel & Salaris: Jochem van den Berg. Ik sta voor je klaar.

Meer artikelen