Zoeken op

Zoeken op

Alles

29 november, 2021

Volgend jaar KOR toepassen? Nu aanmelden!

Meld je snel aan als je per 1 januari 2022 gebruik wilt maken van de kleineondernemersregeling (KOR) in de btw. Jouw aanmelding moet namelijk uiterlijk 2 december binnen zijn bij de Belastingdienst.

Meer artikelen
kleineondernemersregeling (KOR)

Voordeel KOR

Je kunt je aanmelden voor de KOR als jouw omzet in een jaar maximaal €20.000 bedraagt. Als je gebruikmaakt van de KOR, bereken je geen btw aan jouw afnemers en hoef je in veel gevallen ook geen btw-aangifte meer te doen. Daar staat tegenover dat je de betaalde btw op jouw aankopen ook niet kunt aftrekken. De KOR is daarmee niet altijd voordelig. Zeker als je recht hebt op teruggave van btw, omdat je bijvoorbeeld hebt geïnvesteerd. Als je er voor kiest gebruik te maken van de KOR, zit je daar drie jaar aan vast. Tenzij je de omzetdrempel al eerder overschrijdt. Hou daar bij de afweging rekening mee.

Wacht niet te lang

Ondanks het huidige digitale tijdperk moet je jouw aanmeldformulier met de post versturen. De ingangsdatum moet minimaal vier weken na ontvangst van jouw melding liggen, dus wacht niet tot het laatste moment. Als de fiscus jouw melding niet op tijd ontvangt, wordt de ingangsdatum namelijk verschoven naar het eerstvolgende aangiftetijdvak.

Let op! Ook rechtspersonen, zoals een bv, kunnen tegenwoordig van de KOR gebruik maken.

Heb je vragen over de KOR, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Meer artikelen