Zoeken op

Zoeken op

Alles

24 juni, 2022

Werk-privébalans verbeteren: waarom en hoe?

Voel jij je overweldigd en gefrustreerd door je huidige balans tussen werk en privé? Je bent niet de enige. Recente studies hebben aangetoond dat veel mensen worstelen met het vinden van een balans tussen werk en privé.

Vinden van een goede balans hierin neemt tijd in beslag en vraagt om nieuwe routines. In dit artikel helpen we je bij het zetten van de eerste stappen om een goede balans tussen je werk en je privéleven te vinden.

Werken bij Moore MTH
Werk-privé balans

Waarom een goede balans tussen werk en privé belangrijk is

Een goede balans tussen werk en privé is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste helpt een goede balans om je te concentreren op je werk. Wanneer je een evenwichtige werk-privébalans hebt, ben je in staat om je beste prestaties te leveren en efficiënt te zijn tijdens werk. Daarnaast helpt een goed evenwicht je om een volwaardig leven te leiden. Wanneer je een goede balans hebt tussen werk en privé, ben je in staat om tijd door te brengen met je familie en vrienden, en te genieten van je vrije tijd.

Time management en werk-privébalans

Werk-privébalans is de term die wordt gebruikt om het evenwicht te beschrijven dat moet worden bereikt tussen werk en andere aspecten van iemands leven. Er zijn verschillende manieren om een balans tussen werk en privé te vinden. Het managen van je tijd is daarbij van essentieel belang. Deze tips zullen je helpen om een balans tussen jouw werk en privéleven te vinden:

Maak tijd voor jezelf

De eerste en belangrijkste stap is om elke dag tijd voor jezelf te maken. Dit kan betekenen dat je elke dag een specifiek moment voor jezelf reserveert, of dat nu 30 minuten in de ochtend is of in de middagpauze. Maak gedurende dit moment tijd voor ontspanning en reflectie. Probeer om tijdens dit moment beeldschermwerk te onderbreken.

Tip!
Zet je telefoon op stil of vliegtuigstand zodat je niet afgeleid wordt.

Stel grenzen

Het is belangrijk om duidelijke grenzen te stellen tussen je werk en privéleven. Zorg ervoor dat je jezelf niet overbelast en dat je zorg draagt voor je gezondheid en persoonlijke relaties. Probeer deze grenzen ook duidelijk te communiceren richting anderen.

Maak een plan

Tijd besteden aan planning kan je helpen om een goede balans tussen werk en privé te krijgen. Vooruit plannen helpt je om georganiseerd en op koers te blijven. Daarnaast helpt het je om betere beslissingen te nemen. Tools zoals Monday maken dit proces een fluitje van een cent.

Stel realistische doelen

Wees eerlijk tegen jezelf en stel doelen waarvan jij weet dat je ze kunt bereiken. Probeer niet de hele wereld op je schouders te dragen, maar stel in plaats daarvan realistische doelen en werk daarnaartoe. Vergeet niet dat deze doelen ook klein kunnen zijn. Juist het weg kunnen strepen van kleinere doelen en taken kan een boost geven aan productiviteit.

Verminder multitasking

Multitasken is een oorzaak van productiviteitsverlies en een verstoord evenwicht tussen werk en privé. Probeer je te concentreren op één taak tegelijk.

Wil je meer weten over time management? Als professional heb je veel aandachtspunten. En hoewel hectisch een trend lijkt, wil je toch veel liever dat je je werk goed doet én daarbij tegelijkertijd een goede balans houdt tussen werk en privé? Onze gids over time management gaat je daarbij helpen. Download onze Moore MTH Time Managament Guide hier!

Hoe Moore MTH een gezonde werk-privébalans stimuleert

Wat maakt werken bij Moore MTH anders dan bij andere bedrijven? Vooral onze organisatiecultuur waar iedereen zichzelf kan zijn, je verantwoordelijk bent voor je eigen beslissingen én bij je collega’s aan kunt kloppen voor hulp, overleg en gezelligheid. Moore MTH hecht veel waarde aan het welzijn van medewerkers. De volgende factoren staan daarom ook centraal in onze bedrijfsvoering:

Blijven groeien

Voortdurend bijleren is essentieel als je in jouw vakgebied voorop wilt blijven lopen. Daarom krijg je de ruimte om te blijven leren. Veel Moore MTH’ers volgen een studie. Daarnaast bieden we veel mogelijkheden om je kennis te blijven vergroten in (online en offline) trainingen op maat, zoals in de Moore MTH Academy.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

We geven Moore MTH’ers veel ruimte voor persoonlijke groei, zowel op het werk als daarbuiten. Of dat nu inhoudt dat je deelneemt aan opleidingsprogramma’s, of cursussen volgt in nieuwe kennisgebieden.

Tijd voor jezelf

We moedigen werknemers aan om tijd voor zichzelf te nemen, of dat nu betekent dat ze een pauze nemen na het werk of regelmatig tijd inplannen voor persoonlijke ontwikkelingsactiviteiten.

Ontspanning en plezier

Gezelligheid en een goede klik met je collega’s vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom organiseren we verschillende On the Move-activiteiten, waarbij je samen met je collega’s activiteiten uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan een potje voetbal of padel, waardoor je elkaar ook op een andere manier leert kennen.

Een open cultuur

Een ondersteunende werkcultuur heeft onze hoogste prioriteit. We doen er dan ook alles aan om werknemers zich op hun gemak te laten voelen bij het combineren van hun werk en privéleven. Als je bij ons start, helpen je collega’s je goed op weg.

Wil jij werken bij Moore MTH?

Kijk hier voor informatie over werken bij Moore MTH. Ook vind je via deze pagina onze vacatures.

Werken bij Moore MTH

Meer artikelen