Zoeken op

Zoeken op

Alles

2 januari, 2022

Werken en studeren: “the best of both worlds”

Lees in dit blog de ervaringen over werken en studeren van collega Emmy Boersma.

Zit je in je laatste studiejaar en moet je kiezen of je door gaat studeren of dat je gaat werken en ondertussen ook studeren? Lees dan verder, dan vertel ik je uit eigen ervaring hoe goed je bij Moore MTH werken en studeren kunt combineren.

Werken bij Moore MTH
Studeren

Rustig voorbereiden op het examen

Het is maandagochtend en mijn wekker gaat lekker pas om 7 uur in plaats van het normale kwart over 6. Om 8 uur zit ik achter mijn bureau. Vandaag niet om te werken, maar om de studiestof nog maar eens grondig door te nemen. Want om half 2 staat een examen voor mijn Post-Bachelor opleiding AA op de planning. Het is fijn dat het examen pas ’s middags is. Het geeft me tijd om ’s morgens nog wat stof door te nemen en onderweg naar de examenlocatie heb ik weinig last van verkeersdrukte. Het examen duurt 3 uur, maar de tijd vliegt voorbij. Daarna lekker terug naar huis om een avondje te ontspannen.

Vrije studiedag tussendoor

Dinsdag heb ik ook vrij, om te leren voor het laatste examen dat woensdag op de planning staat. De dag verloopt rustig maar wel productief en ’s avonds maak ik met mijn zusje nog een ontspannen  avondwandeling. Op woensdag herhaalt zich het ritueel van maandag; ’s morgens nog studiestof doornemen en ’s middags het examen maken. Buiten is het behoorlijk warm en ik ben blij dat in de zaal de airco op volle toeren draait.  De casus is interessant en dat maakt het examen een stuk gemakkelijker.

Weer lekker aan het werk

Op donderdag ben ik, na een week van “studievakantie”, weer terug op kantoor. Omdat ik er een paar dagen niet ben geweest is er weer veel te doen. Ik ga aan de slag met de jaarstukken van een klant waarmee ik begin vorige week een interessant gesprek heb gehad. En zo is het al weer vrijdag, bijna weekend. Ik vind mijn werk hartstikke leuk maar kijk ook altijd weer uit naar het weekend. Deze vrijdag is speciaal want onze stagiair is voor het laatst vandaag. Hij heeft ons in de afgelopen 20 weken erg goed geholpen en daarom gaan we heerlijk lunchen in de stad.

Wil jij ook werken en studeren?

Zeg nou zelf; ik heb “the best of both worlds”. In mijn werk doe ik heel veel werkervaring op, maak ik onderdeel uit van een leuk team en krijg ik maandelijks uitbetaald waardoor ik in mijn vrije tijd leuke dingen kan doen. En ondertussen mag ik ook nog studeren waardoor ik me verder ontwikkel en daardoor in de toekomst door kan groeien. Zoek jij ook een baan waarin je de ruimte krijgt om je ambities waar te maken? Neem dan vrijblijvend contact op met  [email protected]. Bellen mag ook: 0522-252727.

Meer artikelen