Zoeken op

Zoeken op

Alles

13 juli, 2022

Woondelenvrijstelling van toepassing?

Is de woondelenvrijstelling van toepassing? In dit artikel behandelen we een zaak waarbij gekeken wordt of de woondelenvrijstelling van toepassing is. Wat vindt Het Hof?

Meer artikelen
Woondelenvrijstelling van toepassing

Woondelenvrijstelling niet van toepassing

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat de woondelenvrijstelling niet van toepassing is op gedeelten van een forensische kliniek. De inschrijving in de Basisregistratie Personen (Brp) en de verblijfsduur van meer dan zes maanden is op zichzelf niet doorslaggevend. X exploiteert een kliniek voor de behandeling van patiënten met psychische problemen. De kliniek heeft diverse afdelingen waaronder een MIC en HIC-afdeling en een forensisch psychiatrische afdeling. Doel van de kliniek is dat patiënten zo snel mogelijk weer naar huis kunnen gaan. Bij de forensisch psychiatrische afdeling is het verblijf dikwijls meer dan zes maanden. Ook staan diverse patiënten op het adres van de kliniek ingeschreven bij de Brp.

Oordeel woondelenvrijstelling

Hof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat alle omstandigheden in aanmerking moeten worden genomen voor het oordeel of de woondelenvrijstelling van toepassing is. Inschrijving in de Brp en de verblijfsduur zijn op zich niet voldoende. Ook het doel en karakter van het verblijf is relevant. Bij de kliniek staat voorop dat patiënten zo snel mogelijk weer naar hun eigen woonomgeving terugkeren. De kliniek moderniseert haar aanbod zo, dat zoveel mogelijk zorg thuis kan worden aangeboden. De duur van meer dan zes maanden op de forensisch psychiatrische afdeling en inschrijving in de Brp maakt dit niet anders. Er is geen sprake van verblijf zoals in een verzorgings- of verpleeghuis. De woondelenvrijstelling is niet van toepassing.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Neem contact op

Meer artikelen