Zoeken op

Zoeken op

Alles

Dienst

BTW advies

We begeleiden je door het doolhof van de btw-regels

Omzetbelasting, beter bekend als btw, wordt geheven over de prijzen van producten die je levert of diensten die je verricht. Dit klinkt simpel, maar door ingewikkelde btw-wetgeving is dat niet zo. Wij begeleiden je praktisch en deskundig door het doolhof van btw-regels. Zo leveren wij onze toegevoegde waarde.

BTW advies

Wat speelt er?

Veel kleine bedrijven hebben vragen; wat moet er op mijn factuur staan voor de btw en waar moet ik rekening mee houden in de aftrek van omzetbelasting? Naarmate je onderneming groeit, krijg je andere vragen op het gebied van btw. Wanneer is een besloten vennootschap voor mij gunstig en wat zijn daarvan de gevolgen? Bij grotere bedrijven gaan vragen vaak over de borging en controle op het btw proces. Van inkoop tot verkoop tot verkoopaangifte. Bij een non-profit organisatie, zoals het ziekenhuis, betaal je geen 21% btw, maar zodra je daar een broodje haalt, is die vrijstelling niet van toepassing. Wanneer is die vrijstelling van btw wél en wanneer níet mogelijk? Ook als je een Nederlands bedrijf bent dat internationaal wil ondernemen, kunnen wij je helpen.

Adviesgroep Omzetbelasting

Btw-wetgeving is dynamisch en complex. Houd je de ontwikkelingen niet bij, dan verlies je snel het overzicht. Gelukkig kun je hiervoor bouwen op onze btw-specialisten van de Adviesgroep Omzetbelasting. Zij houden alle ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. We informeren je tijdig over belangrijke actuele btw-onderwerpen. Met persoonlijk en gericht advies kun je zo tijdig bijsturen als dat nodig is.

Meer dan btw

Onze toegevoegde waarde gaat verder. Ook voor andere indirecte belastingen zoals overdrachtsbelasting en autobelastingen, staan wij graag met praktische adviezen voor je klaar.

Wat we doen

Onze btw-diensten zijn veelomvattend en bestaan onder andere uit:

Kennis van de branche

Iedere branche kent haar eigen specifieke btw-regels en aandachtspunten. Onze btw-specialisten hebben in het bijzonder veel praktijkervaring in sectoren als vastgoed (aannemers, beleggers en projectontwikkelaars), non-profit (zorg, onderwijs en overige stichtingen en verenigingen), sport, internationale handel en automotive. Tevens begeleiden en adviseren wij regelmatig administratie- en accountantskantoren die geen btw-specialisten in huis hebben. Daarnaast werken we nauw samen met advocaten en notarissen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over BTW? Bekijk dan ons uitgebreide kennisdocument. Hier lees je meer over de  btw-aangifte en tarieven, vrijgestelde ondernemers en verlegging van btw.

Btw advies

Ontmoet onze btw adviseurs

Neem rechtstreeks contact op met een btw adviseur aan wie je direct jouw financiële en fiscale vraag kunt stellen.

Joost Severs

Adviseur omzetbelasting

mr. Joost Severs

Tamara Jansen

Secretaresse

Tamara Dekker-Jansen

Marco de Weerd

Adviseur omzetbelasting

mr. Marco de Weerd

Teunis van den Berg

Adviseur omzetbelasting

drs. Teunis van den Berg

Joost Severs

Adviseur omzetbelasting

mr. Joost Severs

Marco de Weerd

Adviseur omzetbelasting

mr. Marco de Weerd

Tamara Jansen

Secretaresse

Tamara Dekker-Jansen

Teunis van den Berg

Adviseur omzetbelasting

drs. Teunis van den Berg