Zoeken op

Zoeken op

Alles

Groot bedrijf — 50+ fte

BTW

Blijven groeien en ondernemen met plezier

Omzetbelasting, beter bekend als btw, wordt geheven over de prijzen van producten die je levert of diensten die je verricht. Dit klinkt simpel, maar door ingewikkelde btw-wetgeving is dat niet zo. Wij begeleiden je praktisch en deskundig door het doolhof van btw-regels. Zodat jij kunt blijven groeien en ondernemen met plezier.

Corporate finance

Wat speelt er?

Bij grotere bedrijven gaan vragen vaak over de borging en controle op het btw proces. Van inkoop tot verkoop tot verkoopaangifte, hoe zorg ik dat verschillende afdelingen optimaal samenwerken. Hoe ben je in controle op het btw proces en waar laat je mogelijk iets liggen?

Vaak is er sprake van een accountantscontrole of audit, waarbij we meekijken met zowel de cijfers als de interne organisatie. Samen met jou gaan we na hoe je eventuele verbeterpunten het beste in de organisatie kunt invoeren. Ook onze belastingadviseurs beoordelen de jaarrekening en adviseren je over fiscale mogelijkheden, zodat je niet teveel belasting betaalt.

Adviesgroep Omzetbelasting

Btw-wetgeving is dynamisch en complex. Houd je de ontwikkelingen niet bij, dan verlies je snel het overzicht. Gelukkig kun je hiervoor bouwen op onze btw-specialisten van de Adviesgroep Omzetbelasting. Zij houden alle ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. We informeren je tijdig over belangrijke actuele btw-onderwerpen. Met persoonlijk en gericht advies kun je zo tijdig bijsturen als dat nodig is.

Meer dan btw

Onze toegevoegde waarde gaat verder. Ook voor andere indirecte belastingen zoals overdrachtsbelasting en autobelastingen, staan wij graag met praktische adviezen voor je klaar.

Wat we doen

Onze btw-diensten zijn veelomvattend en bestaan onder andere uit:

Kennis van de branche

Iedere branche kent haar eigen specifieke btw-regels en aandachtspunten. Onze btw-specialisten hebben in het bijzonder veel praktijkervaring in sectoren als vastgoed (aannemers, beleggers en projectontwikkelaars), non-profit (zorg, onderwijs en overige stichtingen en verenigingen), sport, internationale handel en automotive. Tevens begeleiden en adviseren wij regelmatig administratie- en accountantskantoren die geen btw-specialisten in huis hebben. Daarnaast werken we nauw samen met advocaten en notarissen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over BTW? Bekijk dan ons uitgebreide kennisdocument. Hier lees je meer over de  btw-aangifte en tarieven, vrijgestelde ondernemers en verlegging van btw.