Zoeken op

Zoeken op

Alles

Klein Bedrijf — 1/20 fte

Corporate finance

Je staat er niet alleen voor

Je werkt dagelijks met hart en ziel voor je bedrijf. De koop of verkoop van een onderneming is dan ook een spannend en ingrijpend proces. Voor jou als ondernemer een niet alledaagse activiteit met vergaande gevolgen.

Op zo’n moment is het prettig en belangrijk dat je adviseur je begeleidt, laat zien wat er gebeurt en helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Met onze deskundigheid sta je er niet alleen voor.

Meer over bedrijfsopvolging
Onderweg werken

Wat speelt er?

Ook met een kleiner bedrijf heb je grote vragen als het gaat om koop of verkoop van je onderneming. Aan welke eisen moet je voldoen, waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je dat je niet in bekende valkuilen stapt? Of misschien wil je weten wat je financieringsopties zijn. Is crowdfunding een goed idee in zo’n geval, of ga je toch naar de bank? En als je bedrijf in zwaar weer verkeert, wil je juist snel weten of je bedrijf nog perspectieven heeft.

Begeleiding bij bedrijfsovername

Onze corporate finance specialisten begeleiden je in het totale proces van bedrijfsovername. Bij koop, verkoop, management buy-out of management buy- in, verzorgen wij onder meer de waardering, de onderhandelingen, het boekenonderzoek, de financiering en de contractuele vastlegging. In alle trajecten zijn wij sparringpartner, behoeden wij je voor valkuilen en gaan samen met jou voor het beste resultaat.

Personal finance

In veel situaties is het slim om ook te kijken naar jouw persoonlijke financiën. Wat zijn eigenlijk je doelen met de (ver)koop? Waar wil je naar toe groeien en wat heb je daarvoor nodig? Op dit gebied raakt corporate finance de personal finance. Een uitgebreide inventarisatie en kritische blik maken dat je nóg beter kunt kiezen wat voor jou de beste optie is.

Waardering

Bij een bedrijfsovername is de waardebepaling het uitgangspunt van de onderhandelingen. Hierin komt de prijs van de onderneming tot stand. Met onze deskundigheid, kennis van de branche en je persoonlijke situatie komen wij tot een afgewogen advies over de waarde en staan wij sterk in de onderhandelingen. In conflictsituaties, zoals echtscheiding of onenigheid tussen aandeelhouders, helpen wij je met een bindende waardering.

Due Diligence (boekenonderzoek)

Als koper heb je een onderzoeksplicht. Die vullen wij voor je in door via due diligence het bedrijf financieel en fiscaal-juridisch door te lichten. Samen met jou bepalen we vooraf de specifieke aandachtspunten die voor jou als koper van belang zijn.

Financiering

Op elke financieringsvraag bestaat een antwoord. Wij kennen de weg in het woud van aanbieders van geld. Samen zetten we de mogelijkheden voor financiering op een rijtje en maken de voordelen en nadelen van elke optie voor je inzichtelijk. De belangen en de realisatie van je plannen staan daarbij voorop.

Zware tijden

Helaas is er niet altijd groei. Noch in de economie, noch in de markt. Zelfs een periode van krimp komt van tijd tot tijd voor. Ook dan zijn we er voor jou. Maak gebruik van onze verbondenheid met de regio en de goede contacten met collega’s, financiële instellingen, advocaten. Met onze jarenlange ervaring en onze dagelijkse voeling met de markt weten wij als geen ander of jouw bedrijf nog kansen heeft. In no-time wordt duidelijk of er perspectieven zijn voor recovery, waar de knelpunten liggen, of die oplosbaar zijn en binnen welke termijn.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over Corporate finance? Bekijk dan ons uitgebreide kennisdocument. Hier lees je meer over bedrijfsovername, bedrijfswaardering en financiering.

Deskundig advies!

Heb je behoefte aan deskundig advies op het gebied van corporate finance? Dan kun je rekenen op een vaste adviseur die je zaken kent en behartigt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als dealmaker in het mkb en een achtergrond in accountancy en belastingadvies.

Onze waarderingspecialisten zijn gekwalificeerde Register Valuators en aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators. Neem voor overnamebegeleiding contact op met een adviseur van een vestiging in de buurt en ervaar wat wij voor je kunnen betekenen. Je kunt ook ons contactformulier invullen of een mail sturen naar [email protected]