Zoeken op

Zoeken op

Alles

Dienst

Internationaal zakendoen

Wij bedienen onze klanten waar hun business hen brengt waar ook ter wereld. Dankzij onze samenwerking met MOORE Global, kunnen wij onze klanten de verdiende toegevoegde waarde leveren die verder, soms veel verder gaat dan de Nederlandse grens.

Internationaal zakendoen

Wil je meer weten over het internationale team?

Als je een internationaal bedrijf of handelaar bent, als je je in Nederland wilt vestigen – of als je een Nederlands bedrijf bent dat in het buitenland handel wil drijven – kunnen wij je helpen. Dit kan zeker ook als je wilt emigreren naar het buitenland. Wij hebben zowel voor particulieren als voor ondernemers en ondernemingen alle benodigde expertise in huis.

Ons gespecialiseerde team zal je graag adviseren en ondersteunen bij al je internationale vragen. Dit omvat onder meer advies op het gebied van bedrijfsstrategie en bedrijfsfinanciering, hulp voor internationale bedrijven die in Nederland actief zijn of willen zijn, en complexe persoonlijke en zakelijke grensoverschrijdende belastingplanning. Onze teamgenoten spreken meerdere talen, zodat wij in staat zijn duidelijk te communiceren met bedrijven en specialisten over de hele wereld.

Wij kunnen ondersteunen met de volgende diensten: accountancy, financieel advies, BTW en juridisch advies voor de door de eigenaar geleide onderneming, advies aan middelgrote ondernemingen en non-profit organisaties, transfer pricing vraagstukken en advies over global mobility en salarisadministraties. Tevens hebben wij veel contacten in binnen en buitenland met serviceproviders, zoals advocaten, notarissen etc.

Ontdek meer over wat wij voor je kunnen doen: AccountancyAuditBelastingadviesBTW, Business in Control, Corporate FinanceMoni en Personeel en salaris.

Zakendoen in het buitenland

Wij zijn een actief lid van het internationale netwerk MOORE Global, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Bestaande uit 547 kantoren en vertegenwoordigt in 113 landen, is MOORE een van de belangrijkste accounting en consulting netwerken van de wereld.

Met behulp van de bijna 30.000 collega’s die we wereldwijd hebben, kunnen we iedereen van een passende adviseur en accountant voorzien. Met onze buitenlandse collega’s hebben wij intensief contact en onderhouden we al lange relaties waardoor we precies weten waar hun kracht ligt en welke klanten het best door hen geholpen kunnen worden. Onze collega’s in het buitenland zullen graag alle vragen die eventueel spelen vanuit Nederland met betrekking tot de fiscale en administratieve regels en gebruiken snel en begrijpelijk beantwoorden.

Internationale advisering

Onze advisering omvat het gehele internationale fiscale en administratieve spectrum. Zo houden wij ons bezig met bedrijfsopvolging, herstructurering, overnames, het beantwoorden van fiscale vragen en Transfer-pricing vraagstukken. Maar ook met het opzetten van de administratie, de juiste inrichting, advisering over substance requirements, het onderhandelen van rulings en afspraken met de (Nederlandse) belastingdienst. Wij kunnen jou helpen bij het (juridisch) inrichten van de bedrijfsactiviteiten en persoonlijke financiën, zodat je niet te veel belasting betaalt. Ook treden we in vooroverleg met de belastingdienst over bepaalde standpunten waardoor je vooraf rechtszekerheid verkrijgt over de fiscale gevolgen van de beoogde rechtshandeling. Tevens bieden we rechtsbescherming tegen de overheid, zodat je een eerlijk proces krijgt.

Je kunt bij ons terecht voor advisering vanuit Nederlands perspectief voor het binnen- en buitenland. Daarnaast is de nodige kennis aanwezig op het gebied van onder andere erfrecht, handelsrecht en procesrecht. Hierdoor kijken wij verder dan alleen de fiscale optimalisatie.

Voor bijvoorbeeld salarisadministraties en overige HR aangelegenheden maken wij gebruik van onze collega’s van de serviceline “Personeel en Salaris”. Wij kunnen zowel ondersteunen voor medewerkers die (vanuit het buitenland) in Nederland gaan werken of adviseren als medewerkers vanuit Nederland over de grens heen gaan werken.

Zakendoen in Nederland

Nederland staat erom bekend ondernemers, investeerders en bedrijven uit de hele wereld te verwelkomen. Het is belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium met de juiste mensen te overleggen over je plannen en de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart te brengen. Om zo financieel en belastingtechnisch de meest efficiënte en effectieve basis voor de grensoverschrijdende vestiging van je bedrijf te vinden. Wij hebben zeer veel ervaring op dit gebied en zullen je helpen om de noodzakelijke beslissingen snel te nemen en je landing in Nederland te vergemakkelijken.

Je zult bijvoorbeeld de juiste bedrijfsstructuur willen bepalen. Je kunt overwegen een filiaal of vertegenwoordiging van een bestaand bedrijf te openen, een besloten of naamloze vennootschap op te richten, of je vestigen als eenmanszaak of maatschap. Elke structuur heeft verschillende fiscale en juridische implicaties, dus het is belangrijk om te bepalen welke het meest geschikt is voor je bedrijf.

Alle in Nederland gevestigde bedrijven moeten voldoen aan een reeks voorschriften met betrekking tot belastingen, boekhoudkundige vereisten, betalingen aan personeel, en (soms) werknemerspensioenbijdragen. Daarnaast zijn het identificeren en installeren van effectieve bedrijfssystemen, het vaststellen van de juiste bankregelingen, en het implementeren van de meest geschikte groeiplannen ook belangrijke overwegingen waarbij we je heel graag van het juiste advies voorzien.

Ontmoet onze specialisten

Direct en persoonlijk contact

Neem rechtstreeks contact op met een adviseur aan wie je direct jouw financiële en fiscale vraag kunt stellen.

 

 

Erwin Morrien

Adviseur internationaal belastingrecht

mr. Erwin Morriën

Peter van de Linde

Belastingadviseur

mr. drs. Peter van de Linde

Holger Buch

Directeur Controle

drs. Holger Buch RA

Marco de Weerd

Adviseur omzetbelasting

mr. Marco de Weerd

Dennis Mes

Adviseur MKB

Dennis Mes AA

Teunis van den Berg

Adviseur omzetbelasting

drs. Teunis van den Berg

Olaf Ten Hoopen

Voorzitter dagelijks bestuur

mr. Olaf ten Hoopen

Peter Haverbeke

Adviseur Corporate Finance

Peter Haverbeke

Erwin Morrien

Adviseur internationaal belastingrecht

mr. Erwin Morriën

Dennis Mes

Adviseur MKB

Dennis Mes AA

Peter van de Linde

Belastingadviseur

mr. drs. Peter van de Linde

Teunis van den Berg

Adviseur omzetbelasting

drs. Teunis van den Berg

Holger Buch

Directeur Controle

drs. Holger Buch RA

Olaf Ten Hoopen

Voorzitter dagelijks bestuur

mr. Olaf ten Hoopen

Marco de Weerd

Adviseur omzetbelasting

mr. Marco de Weerd

Peter Haverbeke

Adviseur Corporate Finance

Peter Haverbeke