Zoeken op

Zoeken op

Alles

Bedrijf verkopen aan het management

Dinsdag 7 juni 2022 om 19.30 uur stond De Talks in het teken van het thema: Bedrijf verkopen aan het management.

Terugkijken webinar
Bedrijf verkopen aan het management

Samenvatting

Je vindt continuïteit van je onderneming belangrijk, maar je bent zelf nog niet toe aan een volledige (strategische) verkoop? Dan is de verkoop van een deel van de aandelen aan het management een prima mogelijkheid. Welke (fiscale) aandachtspunten zijn belangrijk bij dit proces? En welke doelstellingen kun je als ondernemer hierbij realiseren?

In deze Talks werden tips gegeven over de verschillende manieren waarop je je bedrijf kunt overdragen. Denk bijvoorbeeld aan de fiscale veranderingen die betrekking hebben op de participatie van het management. Of hoe je de waarde van je bedrijf bepaalt. Aldwin noemde de getrapte uittredingsafspraak aan de hand van een vraag. Rob geeft je mee dat de ingroeiregeling gecompliceerd is. Tot slot kwam nog een belangrijke tip aan bod: het is van groot belang, om een dergelijk traject deskundig te laten begeleiden. Deze Talks terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen van Moore MTH volgen? Op dinsdag 9 september om 19.30 uur staat de volgende De Talks gepland. Daar vertellen we je later meer over. Houd onze socials in de gaten voor het thema en de sprekers! Daarnaast houden we het live event Bedrijfsovername in Lelystad op dinsdag 11 oktober.

Klik hier om je aan te melden of het programma te bekijken.


Terugkijken webinar


Aldwin Heijns – Adviseur Corporate finance / Accountant RA

Aldwin is werkzaam bij Moore MTH Noordwijk (voorheen Van Duyn Van der Geer) als (overname) adviseur, valuator en accountant. Hij is een resultaat- en klantgerichte adviseur, die erg betrokken is bij zijn cliënten en relaties. Hij voorziet hen van financieel- en bedrijfsadvies in de volledige breedte. Zijn speciale interesse ligt bij corporate finance vraagstukken zoals bedrijfswaardering, verkoopvoorbereiding en overname-advies.

Zijn doel is het daadwerkelijk verder helpen van de ondernemer en de onderneming, met een sterke focus op de ondernemingsdoelstellingen en strategie. Aldwin voelt zich het beste in de rol van aanjager en wanneer hij invloed kan hebben op de situatie en daardoor zekerheid kan geven. Netwerken doet hij graag. Hij brengt relaties met elkaar in contact met als doel nieuwe samenwerkingen tot stand te laten komen.

Naast zijn werkzaamheden voor Moore MTH is Aldwin actief in de Raad van Toezicht van een Onderwijsinstelling.

Aldwin Heijns
Rob Thijssen

Rob Thijssen – Belastingadviseur en partner

Rob is belastingadviseur en verbonden aan de beroepsgroep van het Register Belastingadviseurs. Hij heeft ook een carrière van ruim 30 jaar achter de rug. Rob is begonnen bij een big4-kantoor en is in 2008 overgestapt naar Van Duyn Van der Geer, waar hij medeaandeelhouder is geworden. Net als Aldwin is Rob sinds 1 januari 2022 verbonden aan Moore MTH, kantoor Noordwijk.

Rob is een allround belastingadviseur, met voorkeur voor advisering van ondernemers/directeur-aandeelhouders en vermogende particulieren. Ook wil hij zich graag inzetten als sparringpartner voor de klanten van het kantoor. Hij is gefocust op fiscale optimalisatie, bijvoorbeeld van de bedrijfsvoering, van de organisatiestructuur en van de financieringen.


Tijdens De Talks geven Aldwin en Rob je relevante informatie die jou als ondernemer verder kan helpen wanneer je besluit om een deel van jouw bedrijf aan het management te verkopen. Doe er dus jouw voordeel mee!

Vragen

Wij doen er alles aan om de ingestuurde vragen tijdens De Talks te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding.

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanuit huis, op de bank of waar je je ook bevindt.