Zoeken op

Zoeken op

Alles

11 oktober 2022

Live event | Bedrijfsovername

Op 11 oktober 2022 organiseerden wij wij het Live Event ‘Bedrijfsovername’ bij Moore MTH in Lelystad. Tijdens deze bijenkomst vertelden we je alles over de aan- of verkoop van een onderneming.

Middendreef 297, 8233GT, Lelystad

Live event | Bedrijfsovername

Aan- of verkoop van een onderneming

Of je nu ondernemer bent met je eigen bedrijf of directielid van een onderneming; iedere dag komen er kansen voorbij om een overnamekandidaat te vinden of om jouw onderneming te laten groeien door overnames.

Op 11 oktober bespreken verschillende specialisten de meest relevante zaken die spelen bij een bedrijfsovername op het gebied van:

Zij vertellen jou vanuit hun eigen vakgebied over kansen, valkuilen en de weg naar een goede bedrijfsovername.

In een informele setting delen wij graag onze kennis en bieden wij jou de gelegenheid om vragen te stellen of in gesprek te gaan met één van de sprekers.

We sluiten de middag af met een heerlijk buffet en een filevrije netwerkborrel.

Lees hieronder meer over onze sprekers en het programma.

 

Arie Lengkeek

Arie Lengkeek is een enthousiast en gedreven dagvoorzitter. Hij is de vaste presentator van onze maandelijkse Talks. Veel plezier beleeft hij in het verbinden en samenwerken met personen en organisaties.

Arie is werkzaam als commercieel manager binnen Moore MTH en zal, in zijn rol als dagvoorzitter, zorgdragen voor een sprankelend en interactief event.

Arie Lengkeek
Peter van Kempen

Peter van Kempen

Peter van Kempen is werkzaam op de afdeling Corporate Finance van Moore MTH. Hij houdt zich bezig met de begeleiding van partijen bij fusies en overnames.

Inmiddels heeft hij meer dan 200 transacties begeleidt in bijna alle marktsegmenten in Nederland. Tijdens deze bijeenkomst vertelt hij over de te nemen stappen in een succesvol overnameproces.

Aldwin Heijns

Aldwin Heijns is ruim 30 jaar actief in de accountancy. Hij is opgeleid als Registeraccountant, maar ook bedrijfskundig en als Registervaluator. Hij adviseert ondernemers in het MKB als trusted advisor.

In de afgelopen 10 jaar heeft hij zich eveneens gespecialiseerd in waarderingsvraagstukken van ondernemingen, het begeleiden van koop- en verkooptrajecten, overdracht van ondernemingen aan management en/of kinderen en de daarbij behorende financieringsvraagstukken.

Aldwin Heijns
Wendy Knoppers

Wendy Knoppers

Wendy Knoppers is als belastingadviseur al meer dan 8 jaar betrokken bij ondernemers en hun ondernemingen in het MKB.

Naast fiscale vraagstukken spreekt Wendy met ondernemers over zaken als huidige en toekomstige bedrijfsstructuur- en inrichting, de toekomstvisie en de bedrijfsdoeleinden. Ook begeleidt zij in samenwerking met notarissen en advocaten bedrijfsopvolgings- en/of verkooptrajecten, waarbij zij ervoor zorgt dat (voor zover mogelijk) maximaal gebruik wordt gemaakt van de daarvoor bestemde belastingvrijstellingen.

Bas van Dijen

Bas van Dijen heeft ruim 28 jaar ervaring als advocaat en is eigenaar van Okkerse & Schop Advocaten. In de sectie ondernemingsrecht is Bas betrokken bij aandeelhoudersgeschillen, het begeleiden van aandeelhouders, bestuurders, commissarissen en vennootschappen in onderhandelingen over overnames en herstructurering. “Ik vind het vak van advocaat – en meer in het bijzonder de gerechtsgebieden die ik doe – mooi omdat het enerzijds heel technisch juridisch kan zijn en anderzijds ik in staat ben om mensen te verbinden en daadwerkelijk verder kan helpen”, aldus Bas.

Bas van Dijen

Programma

11 oktober 2022

16.30 – 17.00 uur

Ontvangst met koffie, thee en een lekkernij

17.00 – 17.05 uur

Welkomstwoord en opening door Arie Lengkeek

17.05 – 17.25 uur

Succesvol een bedrijf kopen of verkopen door Peter van Kempen

17.25 – 17.45 uur

De waarde van mijn bedrijf door Aldwin Heijns

17.45 – 18.10 uur

Pauze

18.10 – 18.30 uur

Fiscale aspecten bij een bedrijfsovername door Wendy Knoppers

18.30 – 18.50 uur

Juridische zaken bij een overname door Bas van Dijen

18.50 – 19.00 uur

Paneldiscussie / vragenronde

19.00 – 20.00 uur

Netwerkborrel met een heerlijk buffet

Meld je nu aan


Locatie

Moore MTH Lelystad
Middendreef 297
8233GT Lelystad
Nederland

Heb je een vraag over dit evenement? Neem dan contact op met [email protected]


Vorige editie – Bedrijfsovername in Noordwijk

Wij kijken terug op een geslaagde themabijeenkomst op ons kantoor in Noordwijk waarbij circa 20 relaties werden geïnformeerd over de meest relevante zaken welke spelen bij een bedrijfsovername. Verschillende specialisten vertelden over diverse onderwerpen rond een bedrijfsovername.

Dagvoorzitter Arie Lengkeek heette alle gasten welkom en introduceerde de sprekers. Peter van Kempen sprak over de fases binnen een bedrijfsovername en benoemde welke kopers er in de markt aanwezig zijn. Daarna sprak Aldwin Heijns over de verschillende manieren om de waarde van een bedrijf te bepalen. Fiscalist Réni Uijl benoemde de fiscale aspecten welke zeer omvangrijk zijn.

Na een heerlijke snack in de pauze werd het programma vervolgd met de presentatie van Peter Haverbeke over due dilligence en financieringen. Gastspreker Pietia Laarhoven, van TK Advocaten en notarissen, ging in op de verschillende juridische zaken welke spelen bij een overname en gaf talloze nuttige tips & tricks.

Ten slotte was het de beurt aan Kees Limper die resumeerde en sprak over de manier waarop jij je als ondernemer kan voorbereiden op het hele verkoopproces. Na de vragenronde werd iedere spreker gevraagd een tip te geven aan de aanwezigen. Het Live Event Bedrijfsovername werd afgesloten met een gecombineerde filevrije netwerkborrel en een heerlijk Italiaans buffet.

Kon je er niet bij zijn? Meld je nu alvast aan voor het Live Event Bedrijfsovername in Lelystad op 11 oktober.

Bedrijfsovername Reni Uijl
Bedrijfsovername sprekers
Bedrijfsovername Pietia Laarhoven
Bedrijfsovername Aldwin Heijns
Bedrijfsovername Peter van Kempen
Bedrijfsovername Arie Lengkeek
Bedrijfsovername Kees Limper
Bedrijfsovername Peter Haverbeke