Zoeken op

Zoeken op

Alles

Webinar | Eindejaarstips 2022

Dinsdag 1 november om 19.30 uur stond De Talks in het teken van onze Eindejaarstips aan jou als ondernemer. Met welke praktische tips kun jij nu al aan de slag, om het volgende jaar goed voorbereid in te gaan? 

Marco de Weerd en Wendy Knoppers praten je bij tijdens ons webinar.

Kijk het webinar terug!

Terugkijken webinar
Webinar Eindejaarstips 2022

Samenvatting Eindejaarstips

Met welke praktische tips kun jij nu al aan de slag, om het volgende jaar goed voorbereid in te gaan? We gingen hierover in gesprek met collega’s Marco de Weerd en Wendy Knoppers.

In De Talks Eindejaarstips werden tips besproken wat je nu nog kan doen voor 2023. Daarnaast kwam aan bod hoe het zit met de inkomstenbelasting in box 3. In het webinar kwam naar voren of het handig is om tijdens kerst schenkingen te doen. Marco ging in op de eindejaarscorrecties. Wendy geeft je tips mee om de belastingdruk bij ondernemers zo laag mogelijk te houden. Tot slot kwam nog een goede tip: ga met een belastingadviseur in gesprek om te kijken of je gebruik kunt maken van de bedrijfsopvolgingsvrijstellingen voor de inkomstenbelasting en schenkbelasting.

Deze Talks terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Aanmelden events

Naast De Talks over Eindejaarstips, organiseren wij op verschillende vestigingen van Moore MTH ESG-informatieavonden. Kijk hier voor een informatieavond op een vestiging bij jou in de buurt. De Talks van volgende maand staat geheel in het teken van groei van jouw onderneming door data en inzichten. Als ondernemer kom je van alles tegen in de groei van je bedrijf. Elke fase heeft zijn eigen uitdagingen. Daarom is het belangrijk dat processen op orde zijn om data betrouwbaar te laten zijn. Meld je nu alvast aan!


Terugkijken webinar

Marco de Weerd – Adviseur omzetbelasting

Marco de Weerd werkt als belastingadviseur al 20 jaar op het gebied van btw, overdrachtsbelasting en douane. Behalve bij belastingadvieskantoren heeft hij ook een aantal jaren als btw-specialist in het bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast is Marco docent bij Fiscaal Vanmorgen waar hij verschillende cursussen op het gebied van btw verzorgt.

 

Marco de Weerd
Wendy Knoppers

Wendy Knoppers – Belastingadviseur

Wendy Knoppers werkt al acht jaar als Belastingadviseur bij Moore MTH, studeerde daarvoor Nederlands recht en behaalde de Master Fiscaal recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft Wendy diverse gespecialiseerde opleidingen succesvol afgerond, zoals een driejarige beroepsopleiding voor belastingadviseurs en een éénjarige Grotius specialisatieopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht.

In de dagelijkse praktijk adviseert Wendy ondernemers ten aanzien van allerlei fiscale vraagstukken. Tegelijkertijd is zij een sparringpartner voor onze ondernemers. Ze praat regelmatig met hen over de huidige en toekomstige bedrijfsstructuur- en inrichting, de toekomstvisie en de bedrijfsdoeleinden. Daarnaast beoordeelt Wendy de huidige feitelijke situatie om zodoende samen mogelijke wijzigingen door te voeren waardoor de (toekomstige) belastingdruk voor ondernemers zo laag mogelijk is. Daarnaast begeleidt zij in samenwerking met notarissen en advocaten bedrijfsopvolgings- en/of verkooptrajecten, waarbij zij ervoor zorgt dat (voor zover mogelijk) maximaal gebruik wordt gemaakt van de daarvoor bestemde belastingvrijstellingen. Ook kan zij voor de betreffende ondernemer verzorgen dat de gerealiseerde verkoopwinst niet zichtbaar is voor nieuwsgierige derden, ondanks de jaarlijkse deponeringsverplichting van de jaarrekening van een BV en het inmiddels ingevoerde UBO-register.