Zoeken op

Zoeken op

Alles

Internationaal zakendoen: waar moet je op letten?

Dinsdag 5 april 2022 om 19.30 uur staat De Talks in het teken van het thema: Internationaal zakendoen: waar moet je op letten?

Webinar terugkijken
Internationaal zakendoen

Samenvatting

Je doet als ondernemer internationaal zaken, je wilt vanuit het buitenland in Nederland een bedrijf vestigen, of je hebt een Nederlands bedrijf dat in het buitenland handel wil drijven? Dan komt er veel op je af! Waar moet je op letten als ondernemer als je internationaal zaken gaat doen?

We gingen in gesprek met collega Erwin Morriën. Erwin is bijna twee jaar werkzaam bij Moore MTH Amsterdam als internationaal belastingadviseur. Daarnaast is Erwin werkzaam bij Sdu als auteur. Voordat Erwin bij Moore MTH Amsterdam aan de slag ging, heeft hij zich voor meerdere bedrijven bezig gehouden met het geven van belastingadvies aan verschillende klanten. Ook heeft hij als verantwoordelijk manager meegewerkt aan de ontwikkeling van de activiteiten op het gebied van belastingadvies.

Ook collega Ingrid Boink zit vanavond aan tafel. Ingrid is sinds december 2020 betrokken bij Moore MTH Amsterdam als senior adviseur loonheffingen. Ingrid heeft ruime ervaring opgedaan bij zowel de Belastingdienst, als bij grote internationale (uitzend)ondernemingen. Zij is in het verleden betrokken geweest bij het opzetten van (tax) controlwork frames, de vertaling van wetgeving naar werkprocessen in de praktijk, verscheidene due dilligence casussen bij overnames en het opzetten van beleid bij grensoverschrijdend werken. Daarnaast heeft Ingrid veel kennis van de loonheffingen en de bijbehorende loonaangifte en is zij dé specialist op het gebied van het uitzenden/ter beschikking stellen van personeel.

In deze Talks werden tips gegeven over internationaal zakendoen en waar je op moet letten. Het ging bijvoorbeeld over dat de regelgeving in België of Duitsland volledig anders is dan in Nederland. Dat het voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk het reizen en werken in de EU enorm bemoeilijkt is. Ook werd er aandacht besteed aan wat je allemaal moet nagaan voordat je medewerkers internationaal kan laten werken. Ingrid noemde dat je de groep moet onderscheiden in medewerkers met een EU nationaliteit en medewerkers zonder EU nationaliteit. Erwin vertelde over dat een directeur zich moet vestigen en wat de voordelen zijn van de immigratie- en naturalisatiedienst (IND). Tot slot kwam nog een belangrijke tip aan bod: laat je medewerkers in het buitenland werken? Geef ze dan een cultuurtraining!

Deze Talks terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen van Moore MTH volgen? Op dinsdag 3 mei om 19.30 uur staat De Talks volledig in het teken van Meer grip op HR- en salarisadministratie. Personeelsadviseur Heidi Hamelinck en Conny Helemigh van TK advocaten notarissen gaan tijdens deze Talks dieper in op de tools waarmee je kan werken, zodat je meer grip krijgt op – en minder tijd kwijt bent aan – jouw HR- en salarisadministratie. Ook zijn we behulpzaam met het aanbieden van HR-ondersteuning, zoals het begeleiden van re-integratietrajecten en reorganisaties of het opstellen van een personeelsreglement. Zorg ervoor dat je erbij bent en meld je nu alvast gratis aan!

Terugkijken webinar


Erwin Morriën – Internationaal belastingadviseur

Erwin is bijna twee jaar werkzaam bij Moore MTH Amsterdam als internationaal belastingadviseur. Daarnaast is Erwin werkzaam bij Sdu als auteur. Voordat Erwin bij Moore MTH Amsterdam aan de slag ging heeft hij zich voor meerdere bedrijven bezig gehouden met het geven van belastingadvies aan verschillende klanten. Ook heeft hij als verantwoordelijk manager meegewerkt aan de ontwikkeling van de activiteiten op het gebied van belastingadvies.

Tijdens De Talks geeft Erwin je relevante informatie die jou als ondernemer verder kan helpen bij het internationaal zakendoen. Doe er dus jouw voordeel mee!

Erwin Morrien
Ingrid Boink

Ingrid Boink – Senior adviseur loonheffingen

Ingrid is sinds december 2020 betrokken bij Moore MTH Amsterdam als senior adviseur loonheffingen. Ingrid heeft ruime ervaring opgedaan bij zowel de Belastingdienst, als bij grote internationale (uitzend)ondernemingen. Zij is in het verleden betrokken geweest bij het opzetten van (tax) controlwork frames, de vertaling van wetgeving naar werkprocessen in praktijk, verscheidene due dilligence onderzoeken bij overnames en het opzetten van beleid bij grensoverschrijdend werken. Daarnaast heeft Ingrid veel kennis van de loonheffingen en de bijbehorende loonaangifte en is zij dé specialist op het gebied van het uitzenden/ter beschikking stellen van personeel.


Vragen

Wij doen er alles aan om de ingestuurde vragen tijdens De Talks te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding.

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanuit huis, op de bank of waar je je ook bevindt.