Zoeken op

Zoeken op

Alles

Eindejaarstips 2021

Op dinsdag 2 november stond de Moore MTH talks! in het teken van onze Eindejaarstips aan jou als ondernemer. Met welke praktische tips kun jij nu al aan de slag, om het volgende jaar goed voorbereid in te gaan?

Terugkijken webinar
Eindejaarstips 2021

Samenvatting Eindejaarstips

Moet je als ondernemer nu al anticiperen op aankomende veranderingen in wet- en regelgeving? Daarom ging onze Moore MTH talks! van dinsdag 2 november over Eindejaarstips en hoe je nu al voorbereid het nieuwe jaar in kan gaan.

Wendy Knoppers, Belastingadviseur, nam ons tijdens de Moore MTH talks! mee in de wetgeving in 2022, kan je nog investeren en hoe kan je het beste met de tariefswijziging van de vennootschapsbelasting omgaan?

Marco de Weerd, ook belastingadviseur, vertelde tijdens de Moore MTH talks! over correcties op auto en telefoon, de btw-herzieningen op aftrek van vastgoed én de BUA-regeling; wat is dat en waarom is dit belangrijk?

In deze Moore MTH talks! werden tips gegeven over welke regelgeving in 2022 gaan wijzigen en met welke belangrijke tips je als ondernemer nu al aan de slag kan. Dit zijn bijvoorbeeld dat voor privégebruik van een aangekochte auto de btw vanaf 2021 de cataloguswaarde 1,5% is. Daarnaast kwam aan bod dat onder relatiegeschenken ook de skyboxen en business seats in stadions vallen. In het webinar kwam ook naar voren dat de BUA-regeling alle leuke dingen omvat die je doet voor je personeel. Tot een bedrag van €227 hoef je hierover geen correcties te doen. Wendy geeft je nog een belangrijke tip mee: een milieuvriendelijke auto vanuit de zaak kopen of leasen? Doe dat nog in 2021! En wist je dat een tariefsverhoging voor de vennootschapsbelasting eraan zit te komen. Tot slot kwam nog een belangrijke tip aan bod: zorg dat je op 1 januari niet te veel spaargeld op je bankrekening hebt staan waar je belasting over moet betalen.

Deze Moore MTH talks! terugkijken? Bekijk hieronder de video of lees het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen van Moore MTH volgen? Op 7 december is de Moore MTH talks! over Preventie van verzuim. We gaan het tijdens de uitzending hebben over de rechten en plichten voor zowel werkgevers als werknemers en hoe je verzuim kunt voorkomen. Zorg ervoor dat je er bij bent en meld je nu alvast gratis aan!


Terugkijken webinar


Gratis consultmoment

Goed dat jij je bezighoudt met de toekomst van jouw bedrijf! Meld je hieronder aan voor een gratis consultmoment.

 

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de privacy policy van Moore MTH.


 

Marco de Weerd

Marco de Weerd  werkt als belastingadviseur al bijna 20 jaar op het gebied van btw, overdrachtsbelasting en douane. Behalve bij belastingadvieskantoren heeft hij ook een aantal jaren als btw-specialist in het bedrijfsleven gewerkt. Daarnaast is Marco docent bij Fiscaal Vanmorgen waar hij verschillende cursussen op het gebied van btw verzorgt.

Op 22 september jl. was Marco de Weerd ook spreker tijdens ons Moore MTH Prinsjesdag webinar.

Eindejaarstips van Marco

Tijdens de Eindejaarstips lichten wij een aantal van de besproken onderwerpen in dit Moore MTH Prinsjesdag webinar verder uit, maar ook zal Marco dieper ingaan op:

  • De correcties op auto en telefoon
  • De btw-herzieningen op aftrek van vastgoed
  • De BUA-regeling (Besluit Uitsluiting Aftrek omzetbelasting): hoe belangrijk en ingewikkeld is deze regeling?
Wendy Knoppers

Wendy Knoppers

Wendy Knoppers werkt al zeven jaar als Belastingadviseur bij Moore MTH, studeerde daarvoor  Nederlands recht en behaalde de Master Fiscaal recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft Wendy diverse gespecialiseerde opleidingen succesvol afgerond, zoals een driejarige beroepsopleiding voor belastingadviseurs en een éénjarige Grotius specialisatieopleiding vennootschap- en ondernemingsrecht.

In de dagelijkse praktijk adviseert Wendy ondernemers ten aanzien van allerlei fiscale vraagstukken. Tegelijkertijd is zij een sparringpartner voor onze ondernemers. Ze praat regelmatig met hen over de huidige en toekomstige bedrijfsstructuur- en inrichting, de toekomstvisie en de bedrijfsdoeleinden. Daarnaast beoordeelt Wendy de huidige feitelijke situatie om zodoende samen mogelijke wijzigingen door te voeren waardoor de (toekomstige) belastingdruk voor ondernemers zo laag mogelijk is. Daarnaast begeleidt zij in samenwerking met notarissen en advocaten bedrijfsopvolgings- en/of verkooptraject, waarbij zij ervoor zorgt dat (voor zover mogelijk) maximaal gebruik wordt gemaakt van de daarvoor bestemde belastingvrijstellingen. Ook kan zij voor de betreffende ondernemer verzorgen dat de gerealiseerde verkoopwinst niet zichtbaar is voor nieuwsgierige derden, ondanks de jaarlijkse deponeringsverplichting van de jaarrekening van een BV en het inmiddels ingevoerde UBO-register.

Eindejaarstips van Wendy

Tijdens de Moore MTH talks! geeft Wendy, met het oog op de komst van 2022 en daarbij horende wetgeving, nog een aantal algemene eindejaarstips jij dit jaar nog toe kunt passen. Ze gaat in op onderwerpen als:


 

Een goede start van het nieuwe jaar.

Top 10 Eindejaarstips 2021

Top 10 Eindejaarstips 2021

Welke fiscale maatregelen kun je als ondernemer dit jaar nog treffen die voordelig voor jou kunnen uitpakken? Hoe kun je nu al slim inspelen op wijzigingen die vanaf 2022 gaan gelden?

Eindejaarstips 2021

Special Eindejaarstips 2021

In de uitgebreide Special Eindejaarstips hebben wij zo veel mogelijk rekening gehouden met de plannen van het kabinet voor volgend jaar. Bekijk hier alle tips.


Thema’s

We behandelden de volgende thema’s:

 

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens de talks! te beantwoorden, daarom kun je jouw vraag meesturen met je aanmelding óf live stellen tijdens de talks!

Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.