Zoeken op

Zoeken op

Alles

6 oktober 2020

‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen of veranderen?’

6 oktober was de tweede Moore MTH talks! Met dit online concept brengen we actuele en relevante thema’s onder jouw aandacht.

Terugkijken Moore MTH talks!

Online

‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen of veranderen?’

In het kort

Op de eerste dinsdag van oktober stond het thema “Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen, of veranderen?” centraal tijdens de Moore MTH talks!

Met meer dan 100 aanwezige kijkers kwam een mooie vragenstroom op gang en deelden diverse sprekers hun bevindingen.

Gijs Craenmehr (specialist in merk- en organisatieontwikkeling) gaf zijn definitie van cultuur en vertelde in de talks! meer over hoe je bewust kan worden van de (huidige en gewenste) cultuur binnen jouw organisatie. Ook vertelde hij welke stappen je kunt zetten om vervolgens tot de gewenste cultuur te komen.

Olaf ten Hoopen nam ons mee in het proces dat Moore MTH heeft doorgelopen om inzicht te krijgen in de veelvoorkomende archetypen binnen Moore MTH. Het definiëren van de twee meest voorkomende archetypen was volgens Olaf erg zinvol en maakte het makkelijker om vervolgens te kijken naar:

Dit gestalte geven, is volgens Gijs een erg creatief proces. In vier medewerkersbijeenkomsten zijn alle medewerkers van Moore MTH meegenomen in bovenstaande. Wat betekenen de waarden in termen van het servicelevel dat Moore MTH naar buiten – en naar elkaar – wil bieden en welke gedragsregels horen er bij deze geformuleerde waarden? Alle medewerkers werden hierin betrokken en dit zorgde voor veel draagvlak. Om hiertoe te komen, moeten bepaalde fases worden doorlopen. In de talks! nam Gijs de kijker mee in de verschillende fases en de looptijd die hiervoor nodig is. Hoe zorg je ervoor dat het volgens wordt geadopteerd? Gijs en Olaf gaven concrete voorbeelden, om de kijkers te inspireren.

Danny de Graaf van Enrise B.V. vertelde tijdens de talks! meer over de gekozen bedrijfsvoering binnen Enrise (Enrise focust op het ontwikkelen van technisch complexe webapplicaties). Binnen deze onderneming is gekozen voor een zelfsturend collectief van autonome teams. Dus zonder manager en zonder een aanwezige baas: iedereen binnen Enrise is directielid. Tijdens de uitzending ging Danny dieper in op de theorie/filosofie waar deze structuur op gebaseerd is (filosofie van Ricardo Semler en holacratie).

Kijk de uitzending van 6 oktober hieronder op je gemak terug of lees hier het verdiepende artikel op de website van Accountancy van Morgen (gepubliceerd op 7 oktober jl.).

MTH talks! komt maandelijks terug, iedere keer met een ander thema. Bekijk hier alle webinars. 

 


Moore MTH talks! terugkijken


Het onderwerp

Het onderwerp voor dinsdag 6 oktober om 19:30 uur was:

‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen of veranderen?’

Een organisatie heeft altijd te maken met het samenkomen van individuen.

Hiermee begint de vorming van een cultuur, want het samenkomen van individuen hangt onlosmakelijk samen met gedeelde normen en waarden.

Hoe kunnen we het begrip ‘cultuur’ definiëren en wat komt er allemaal kijken bij het bepalen en vormgeven van de (gewenste) cultuur? Wie bepaalt binnen jouw onderneming de cultuur én wie bepaalt of deze gewenst is?

In 30 – 45 minuten geven onze interessante sprekers je een frisse blik die jou en je onderneming kunnen helpen.


De sprekers

Spreker 1 - Moore MTH talks 2- Danny

Spreker Moore MTH talks 2 - Gijs

24-09 LinkedIn - Olaf - Moore MTH talks 2

Vragen

Wij doen er alles aan om de (ingestuurde) vragen tijdens ons webinar te beantwoorden, daarom kun je jou vraag meesturen met je aanmelding.


Kom ik zelf ook in beeld tijdens het webinar?

Tijdens dit webinar kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

Meer weten over onze webinars? Bekijk ze hier allemaal.


Promo video