Zoeken op

Zoeken op

Alles

1 september 2020

‘Hoe als ondernemer om te gaan met onzekerheid in de toekomst?’

1 september om 19:30 uur was het zover: onze eerste Moore MTH talks! Een gloednieuw, online concept met actuele en relevante thema’s voor ondernemers.

Online

‘Hoe als ondernemer om te gaan met onzekerheid in de toekomst?’

Samenvatting Moore MTH talks!

Op dinsdagavond 1 september zaten ruim 100 mensen vol verwachting klaar voor de eerste aflevering van Moore MTH talks!

Deze aflevering stond in het teken van omgaan met onzekerheden. Voor waarschijnlijk iedere ondernemer een herkenbaar onderwerp dit jaar.

Martin van Staveren (expert op het gebied van risicoleiderschap) vertelt ons hoe we anders kunnen kijken naar én omgaan met risico’s. Aan de hand van drie DOD-vragen kunnen we veel duidelijkheid krijgen.

  1. Wat is het Doel, voor wie?
  2. Wat is daarbij Onzeker, voor wie?
  3. Wat kunnen we daaraan Doen, voor wie?

Lees er alles over in zijn gastblog.

Arjan van Asselt (eigenaar en directeur van ontwikkel- en bouwbedrijf Heilijgers B.V.) neemt ons mee in zijn organisatie. Hoe ziet risicoleiderschap er binnen Heijlijgers B.V. uit?

Pieter Steltenpool is partner en senior belastingadviseur bij Moore MTH. Hij vertelt hoe ondernemers bezig zijn met risicoleiderschap. Ook horen we hoe Moore MTH ondernemers kan helpen kansen én risico’s in kaart te brengen, bijvoorbeeld met de parachutetest.

Martin van Staveren neemt ons mee in het belang van het ontdekken van je behoeftes. (lees er ook alles over in zijn gastblog) Ten slotte geeft hij drie waardevolle tips om mee af te sluiten.

Fijn dat je hebt gekeken, bedankt! Ook hartelijk bedankt aan bovengenoemde sprekers van vanavond én Arie Lengkeek en Tiny Dijkstra.

Let op, de volgende aflevering van Moore MTH talks! staat in het teken van ‘Cultuur binnen mijn organisatie: hoe bepalen, of veranderen?’.

Meer weten over onze webinars? Bekijk ze hier allemaal.


‘Hoe als ondernemer om te gaan met onzekerheid in de toekomst?’

Van de coronacrisis hebben we geleerd dat je niet alles kunt voorspellen én voorkomen. Het is daarom belangrijk om bezig te zijn met risico’s én kansen die zich (mogelijk) voordoen in de toekomst. Met onderstaande sprekers hopen we jou te inspireren om bewust te kijken naar- en om te gaan met mogelijke kansen en risico’s.

Een expert op gebied van risicoleiderschap is Martin van Staveren. Hij schrijft, adviseert en doceert over realistisch(er) omgaan met onzekerheden, risico’s én kansen. Hij schreef de boeken Risicogestuurd Werken in de Praktijk, Risicoleiderschap en Iedereen Risicoleider en is kerndocent aan de executive masteropleidingen Risicomanagement en Public Management van Universiteit Twente. Ook begeleidt hij verschillende organisaties met hun risicomanagementonderzoek.

Tijdens de Moore MTH talks! op 1 september vertelt hij meer over:
– De essentie van risicoleiderschap (wat, waarom en hoe).
– De rol die jij kunt vervullen op gebied van risicoleiderschap binnen jouw organisatie.
– 3 tips, waar jij de volgende dag al mee aan de slag kunt binnen jouw organisatie!

Martin van Staveren schreef voor ons twee gastblogs: Ga zelf met risico’s aan de slag en Versterk je risicoleiderschap, neem wat vakantie.

Daarnaast schoof ondernemer Arjan van Asselt aan, om te vertellen hoe hij met zijn onderneming  en de toekomst bezig is.

Als ondernemer kun je veel zelf doen om risico’s en kansen in kaart te brengen en actie te ondernemen. Pieter Steltenpool (partner en belastingadviseur bij Moore MTH) vertelde hier meer over en nam je mee in wat Moore MTH kan betekenen op zowel financieel als juridisch gebied.

In 30 – 45 minuten geven we je een frisse blik die jou en je onderneming kunnen helpen.

 

De essentie van risicoleiderschap


3 psychologische basisbehoeften binnen risicoleiderschap


3 tips waar jij morgen mee aan de slag kunt als risicoleider