Zoeken op

Zoeken op

Alles

Omgaan met de nasleep van de coronacrisis

Als ondernemer ben jij steeds actiever bezig met het tijdperk na corona. Dat brengt uitdagingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het terugbetalen van de overheidssteun (NOW, TLV, etc).

Tijdens deze Moore MTH talks gingen we dieper in op vragen als:

  • Wanneer moeten de belastingschulden worden terugbetaald?
  • Is er maatwerk mogelijk?
  • Komt er kwijtschelding van schulden?

Daarnaast gingen we in op het economische plaatje en de veranderingen op monetair gebied (overheden en banken). Welke uitdagingen staan ons in de toekomst nog te wachten?

Omgaan met nasleep coronacrisis

Samenvatting Moore MTH talks!

Er zijn ondernemers die nog steeds te maken hebben met liquiditeitsproblemen die zijn ontstaan door de coronacrisis. Daarom ging onze Moore MTH talks! van dinsdag 5 oktober over de nasleep van de coronacrisis en het effect op de economische groei.

Leon Scheffel, adviseur voor MKB-klanten bij Moore MTH. Hij nam ons tijdens de Moore MTH talks! mee in het effect van de nasleep van de coronacrisis en in hoeverre dit een bedreiging kan zijn voor de economische groei.

André van ’t Hof is relatiebeheerder en accountant bij Moore MTH. Tijdens de Moore MTH talks! vertelde André over diverse overheidsmaatregelen en de status daarvan.

In deze Moore MTH talks! werd het economische plaatje geschetst en welke uitdagingen ons in de toekomst staan te wachten. Voor jou als ondernemer zijn dit bijvoorbeeld dat de inflatie onlangs steeg naar het hoogste niveau sinds 2008. Jouw onderneming ondervindt hier inmiddels ook hinder van, zoals een tekort aan materialen. Ook kwamen de veranderingen op monetair gebied, zoals: de stijgende rente. we zullen straks zien dat dit een grote bedreiging is voor het huidige economische model. Zeker gezien de ECB-voorzitter liet weten: ‘wij hebben de inflatie onderschat. De inflatie is hoger dan verwacht en wij verwachten dat hij langer aanwezig zal blijven’. En wist je dat de coronacrisis de geschiedenisboeken ingaat als de kortste recessie ooit? Tot slot kwam een belangrijke tip aan bod: Wees kritisch op het debiteurenbeheer.

Deze uitzending terugkijken? Klik hier of lees het uitgebreide verslag.

Wil je meer interessante evenementen en webinars van Moore MTH volgen? 28 oktober is de Werkgeversdag en gaan we het hebben over alles op het gebied van personeel.


Webinar terugkijken


Leon Scheffel – Adviseur MKB

Leon werkt binnen de accountantstak van Moore MTH als adviseur voor onze MKB cliënten. Daarnaast volgt Leon het meerjarenopleidingstraject tot AA-accountant. Ook schrijft Leon columns, waarin hij nieuws in de wereld koppelt aan de beursontwikkelingen en waarbij hij de trends voor de lezer visueel inzichtelijk maakt. Leon zal tijdens de talks ingaan op het effect van de nasleep van de coronacrisis en in hoeverre dit een bedreiging kan zijn voor de economische groei.

André van ’t Hof – Relatiebeheerder

André werkt inmiddels al bijna vijf jaar bij Moore MTH.  Hij is relatiebeheerder én accountant. Naast zijn werk bij Moore MTH is André al meer dan vijf jaar penningmeester van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Tijdens de talks gaat André het hebben over diverse overheidsmaatregelen en de status daarvan.


Heb je vragen?

Heb je naar aanleiding van de terugkijkvideo of het verslag nog vragen? Neem gerust contact op en meld je aan voor een gratis consult, wij staan voor je klaar.

 


Moore MTH talks!

Met dit online concept brengen we actuele en relevante thema’s onder jouw aandacht. Elke eerste dinsdag van de maand nemen we jou in ongeveer 45 minuten mee in steeds een ander onderwerp dat interessant is voor jou. Zowel specialisten van Moore MTH als sprekers vanuit het werkveld én ondernemers uit de praktijk komen aan het woord. Het is mogelijk zelf vragen in te sturen, vooraf of tijdens de talks!

Tijdens onze webinars kom je niet in beeld. Je kunt dus lekker ontspannen kijken vanaf huis, op de bank of waar je je ook bevindt.

Houd onze LinkedInFacebookInstagram en/of Twitterpagina in de gaten voor meer informatie.

Wil je de vorige uitzending over duurzaam ondernemen terugkijken? Klik dan hier.